СБУ затримала в Харкові російських диверсантів – агентів ГРУ (відео)

16:29 4 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-центр СБУ

Служба безпеки України в результаті спецоперації затримала диверсійно-розвідувальну групу, яка координувалася Головним розвідувальним управлінням Міноборони Росії.


Відео: прес-центр СБУ

Про це на своїй сторінці у Facebook написав радник голови СБУ Маркіян Лубківський. За його словами, був затриманий 42-річний організатор та чотири бойовики. Лубківський стверджує, що у серпні-вересні 2014 року члени цієї групи проходили диверсійну підготовку у військовому таборі спецслужб у Тамбові, де їм викладалися основи підривної справи, тактику ведення бойових дій, снайперську підготовку; формувалися навички стрільби з різних видів зброї, а також відпрацьовувалися завдання з підготовки та скоєння терактів на території Харківської області.

"Після проходження диверсійної підготовки від усіх членів групи було взято підписку про таємне співробітництво з російськими спецслужбами, їм обрано псевдоніми та виплачено грошову винагороду в розмірі 300 дол. США кожному", – написав радник.

За його словами, у затриманих було вилучено тротилові шашки, електродетонатори для їхнього підриву, бойові осколкові гранати, спеціальну літературу ЗС РФ з підривної справи та тактики ведення бойових дій, шеврони, емблеми та статути органів влади так званої "Новоросії".

Вирішується питання про оголошення підозри у вчиненні злочинів затриманим.

Нагадаємо, 22 лютого вдень біля Палацу спорту у Харкові під час формування колони для проведення ходи з нагоди річниці перемоги Революції гідності стався вибух. В результаті на місці теракту загинули дві людини, поранено 11 осіб. Згодом двоє померли в лікарні. Один потерпілий був виписаний 26 лютого.

За фактом вибуху в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено інформацію про порушення кримінальної справи за ст.258 Кримінального кодексу України (теракт). Розслідування доручено СБУ за підслідністю.

26 лютого в рамках антитерористичних заходів співробітниками Служби безпеки України затримані троє жителів області у підозрі в скоєнні теракту 22 лютого. Всім трьом оголошено підозру за ч.3 ст.258 (терористичний акт) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України.

Як пізніше повідомив глава СБУ Валентин Наливайченко, вибух організував житель Харкова 1978 року народження, активний учасник терористичної організації "Оплот", пише Newsru.ua.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів