СБУ розшукує на Львівщині провокаторів

11:50 24 квітня 2019 р.

Управління Служби безпеки України у Львівській області

Управління Служби безпеки України у Львівській області
Фото: rbc.ua

Працівники Управління Служби безпеки України у Львівській області розслідують факти поширення в інтернет провокаційного «опитування», у якому йдеться про «перспективи регіону» на кшталт «окремої незалежної держави» чи «приєднання до іншої держави».

Про це повідомили в середу, 24 квітня, в Управлінні Служби безпеки України у Львівській області, де також розповіли: «Відповідно до попередніх експертних висновків, «опитування» містить окремі ознаки складу злочину, передбаченого статтею 110 Кримінального кодексу України. Зокрема, публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканість України».

«Наразі СБУ вживає заходів для з’ясування усіх причетних до організації провокації та притягнення їх до відповідальності відповідно до чинного законодавства. З урахуванням набутого спецслужбою досвіду виявлення і блокування фактів діяльності російських спецслужб проти України, у тому числі – спрямованої на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в нашій державі, закликаємо мешканців регіону не піддаватись на провокації та не сприяти публічному поширенню вказаного «опитування», який є очевидним елементом ворожої пропаганди», – поінформували також в Управлінні Служби безпеки України у Львівській області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів