СБУ розглядає дві версії вибуху під генконсульством Польщі у Львові (оновлено)

14:00 9 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: ZIK/EPA/UPG

За попередніми даними міліції, на території дипломатичного представництва вибухнула граната РГ-42.

«Управління Служби безпеки України розглядає дві версії вибуху на території генерального консульства Польщі у Львові, – заявив сьогодні, 9 жовтня, журналістам начальник Львівського обласного управління СБУ Віктор Андрейчук. – Вибух буде кваліфіковано як терористичний акт або як хуліганство з важкими наслідками. Зараз проводиться експертиза».

За попередніми даними міліції, на території консульства вибухнула граната РГ-42. СБУ кваліфікувала вибух біля генконсульства Польщі у Львові як замах на теракт.

Про це повідомили в п’ятницю в інформаційній агенції «Українські новини». Натомість у прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Львівського обласного управління МВСрозповіли в п’ятницю:

«Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом вибуху у одному з іноземних консульств у Львові. Кримінальне провадження відкрите за частиною 4 статті 296 (хуліганство, вчинене з застосуванням вогнепальної зброї …чи іншого предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, 7 жовтня о 22.30, до працівників міліції надійшло повідомлення про те, що на території одного з іноземних консульств у Львові стався вибух. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група, кінологи, експерти-вибухотехніки та працівники інших служб, що задіюються у таких випадках.

Працівнки міліції встановили, що внаслідок вибуху був пошкоджений контейнер для сміття. За попередніми висновками експертів, вибухнути могла граната РГ-42. Наразі правоохоронці вживають усіх необхідних заходів для встановлення особи зловмисника».

Як інформував «ЩЛ», вчора Віктор Андрейчук заявив: «Людина, яка це робила, чи люди, які це робили розраховували на ефект»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів