СБУ підозрює в зраді начальника Яворівського полігону в 2015-2016 роках

15:00 13 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: twitter.com/ServiceSsu/status/885472150676701184

Служба безпеки України проводить досудове розслідування стосовно начальника начальника Міжнародного центру миротворчості та безпеки, відомого також як Яворівський полігон.

Служба безпеки України підозрює начальника Міжнародного центру миротворчості та безпеки, що він виконував завдання співробітників головного розвідууправління генштабу збройних сил РФ. Це випливає з рішення Шевченківського райсуду Києва від 21 червня, яким накладено арешт на ноутбук, мобільний телефон, три DVD-диски, планшет, флешку та уривок паперу з написами «quarto xmail.net» і «Затверджено наказом командира військової частини А4150 від 30.12.2015 року №755».

Усі ці речі належать начальнику полігона й добровільно передані ним співробітникам СБУ, котрі вважають, що він використовував їх для зв'язку з головним розвідувальним управлінням генштабу збройних сил РФ. Кримінальне провадження стосовно начальника полігону відкрито за частиною1 статті 111 Кримінального кодексу (державна зрада).

Слідчий СБУ повідомив суду, що начальник полігону впродовж 2015-2016 років здійснював дії, спрямовані на надання допомоги головному розвідууправлінню генштабу збройних сил РФ у проведенні підривної діяльності проти України. Зокрема – міг збирати і передавати відомості військового характеру про діяльність полігону.

Водночас, на Яворівському полігоні спростували інформацію ЗМІ про зраду її начальника. Міжнародний центр миротворчості та безпеки поширив «роз’яснення щодо інформації, оприлюдненої у ЗМІ про нібито підозру у державній зраді начальника Яворівського полігону».

У роз’ясненні Міжнародного центру миротворчості та безпеки зазначено: «Щодо інформації, яку поширюють окремі ЗМІ про нібито підозру Службою безпеки України начальнику Яворівського полігону в учиненні правопорушення за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), повідомляємо, що 21 червня 2017 року суддею Шевченківського районного суду Києва винесено Ухвалу суду про накладання арешту на комп’ютерну техніку, мобільний термінал та інше майно однієї з посадових осіб Міжнародного центру миротворчості та безпеки – начальника загальновійськового полігону – як речові докази у кримінальному провадженні №420 170 000 000 014 39. Водночас, ця особа не є начальником Міжнародного центру миротворчості та безпеки, а здійснює службову діяльність в межах іншої відповідальності та компетенції. Розслідування даного кримінального правопорушення здійснюють слідчі органи Служби безпеки України».

Про це повідомили сьогодні, 13 липня, на сторінці Міжнародного центру миротворчості та безпеки в інтернет-мережі «Facebook». Натомість на сторінці СБУ в інтернет-мережі «Facebook» поінформували: «Служба безпеки України проводить досудове розслідування стосовно посадовця одного з підрозділів ЗСУ Західного регіону. Розслідування відбувається у рамках кримінального провадження за фактом дій, що містять ознаки державної зради. Інформація щодо прізвища фігуранта кримінального провадження, озвучена окремими ЗМІ, не відповідає дійсності».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів