Дмітрія Табачніка розшукують СБУ і МВС

11:05 7 липня 2015 р.

Фото до новини

Екс-міністр освіти у лютому цього року як мінімум один раз відвідував Україну без будь-яких прикрих наслідків для себе.

Слідче управління Служби безпеки України оголосило у розшук екс-міністра освіти Дмитра Табачника. Інформація про це з'явилася на сайті міністерства внутрішніх справ в розділі "Особи, що переховуються від органів влади". Там вказано, що Дмітрій Табачнік зник 8 червня цього року. Його розшукують за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України - "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем". Раніше генпрокурор Віктор Шокін повідомив, що прокуратура 25 травня оголосила підозру колишньому міністру освіти Дмітрію Табачніку.

Нагадаємо, що колишнього міністра освіти України бачили в аеропорту Бориспіль ще в лютому цього року. Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" написав народний депутат України Антон Геращенко. Колишній високопоставлений чиновник часів Віктора Януковича, котрий привселюдно цілував йому руку, прилетів до Києва зі столиці Ізраїлю.

Геращенко тоді зауважував, що стосовно Табачніка були відкриті два кримінальні провадженняв СБУ (щодо розкрадань на завищення цін на закупівлю підручників) і в ГПУ щодо махінацій з власністю Міністерства освіти.

При цьому нардеп додав, що всі компетентні організації в курсі прильоту Дмітрія Табачніка. "Упевнений, що йому створять належні умови безпеки, щоб йому не захотілося накласти на себе руки за прикладом Михайла Чечетова. Він потрібен як цінний свідок злочинів епохи Януковича. Та й сам повинен відповісти за скоєне. Як кажуть - далі буде", - зазначував нардеп.

Однак Табачнік на початку березня легко покинув територію України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів