Розстрілювати майданівців наказав Янукович, – ГПУ

00:24 3 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Андрій Поліковський / iPress.ua

Про це пізно ввечері в середу повідомили агенції УНІАН у прес-службі ГПУ з посиланням на виконувача обов’язки Генпрокурора Олега Махніцького.

За його словами, наказ про застосування зброї щодо мітингувальників у Києві 20 лютого видавав Віктор Янукович – через свою Адміністрацію, МВС та СБУ. У прес-службі Генпрокуратури повідомили також інформагенції УНІАН:

«Наразі встановлено, що по мітингувальниках «працювали» співробітники спецзагону «Беркут», які з дня створення цього спецпідрозділу (1992 року. – УНІАН) мали можливість та повноваження застосовувати вогнепальну зброю, зокрема автоматичну та снайперські гвинтівки. Розслідуванням встановлено, що прицільний вогонь із снайперської гвинтівки СКС (самозарядний карабін Сімонова - УНІАН) вівся з будівлі готелю «Україна».

Щодо наявності снайперів в інших будівлях, зокрема Жовтневому палаці, готелі «Козацький», Будинку профспілок, дані перевіряються. Серед декількох співробітників «Беркута», затримали командира окремого загону, підлеглі якого виконували завдання із застосування на ураження вогнепальної зброї.

Наразі перевіряється інформація про можливе залучення та причетність до розстрілу на Майдані бійців інших спецпідрозділів українських силових структур, зокрема бійців «Альфи», які входять до складу СБУ.

Працівникам ГПУ довелося відновлювати всю картину та обставини пов'язані з розстрілом людей у центрі Києва, оскільки всі документи та інша матеріально-доказова база була знищена попереднім керівництвомвом Генпрокуратури. Слідство триває».

Як повідомляв «Щоденний Львів», затримано трьох «беркутівців», запідозрених у розстрілі майданівців на вулиці Інститутській в Києві 20 лютого – про це повідомив увечері в середу виконуючий обов'язки Генерального прокурора Олег Махніцький, натомість Янукович повторив у сьогоднішньому інтерв’ю кремлівську пропагандистську мантру про те, що 20 лютого в Києві по майданівцям стріляли нібито з будівель, які контролювала опозиція. Він також заявив, що під час сутичок 18-20 лютого в центрі Києва у правоохоронців нібито не було зброї – мовляв, «вона була лише у радикалів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів