Рентгенотелевізійна система підказала митникам Краківця, де шукати контрабанду

15:25 28 листопада 2021 р.

Фото до новини

Львівські митники вилучили понад 76 тисяч цигарок: водій мікроавтобуса обладнав для них спеціальне сховище.

Сьогодні, 28 листопада, близько 02.40 в пункт пропуску «Краківець-Корчова» прибув мікроавтобус Volkswagen Crafter, під керуванням 21-річного мешканця Рівненщини. Про це повідомила Львівська митниця Держмитслужби, пише Dailylviv.com

Водій, який прямував у приватну поїздку до Польщі, для проходження митного контролю обрав смугу «зелений коридор». Однак, після  застосування  рентгенотелевізійної системи митники запідозрили, що в авто можуть бути приховані товари.  

Під час поглибленого огляду Volkswagen  працівники митного посту, спільно з співробітниками відділу внутрішньої безпеки Львівської митниці та прикордонниками, виявили  в конструктивних порожнинах даху 3820 пачок цигарок без акцизних марок. Доступ до сховища став можливим після демонтажу декоративної обшивки в салоні авто. Попередня вартість товару – близько 150 тис. гривень. 

Так громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів з приховуванням від митного контролю, а саме, з використанням засобів, що утруднюють виявлення таких товарів. 

За цим фактом  складено протокол про порушення митних правил ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Санкція статті передбачає  накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, а також товарів, транспортних засобів із спеціально виготовленими сховищами, що використовувалися для переміщення товарів через митний кордон України. Невдовзі справу скерують до суду.

Їхав до Польщі з марихуаною і амфетаміном

На українсько-польському кордоні затримали сумки з коштовностями (відео)

На переході «Краковець-Корчова» затримали контрабанду бурштину

У фруктах перевозили запчастини для авто

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів