Рекетирів на кордоні поліція назвала хуліганами, а прикордонники їх взагалі не побачили (відео)

15:05 27 жовтня 2021 р.

Фото до новини

На українсько-словацькому кордоні незрозумілі люди проводять вантажівки попри фур, водії яких стоять у черзі по 3-5 днів. Водіїв, які зробили їм зауваження, побили.

Олексій Петров, голова Закарпатської обласної ради, написав у Фейсбуці, інформує Dailylviv.com, що "завжди виступав і зараз виступаю проти розгулу рекету у будь-якій його формі. Вважаю дикунством, коли незрозумілі люди за гроші проводять на українсько-словацькому кордоні вантажівки попри фур, водії яких стоять у черзі по 3-5 днів. Ще більше обурює, коли у відповідь на зауваження щодо проїзду поза чергою, водії зазнають фізичної розправи на очах у прикордонників, котрі нібито не помічають цього всього хаосу.

На відео, поширене у мережі водіями, котрі вчора стояли у черзі на КПП «Ужгород–Вишнє-Нємецьке», видно бійку між «рекетирами», які організовують проїзд без черги, та далекобійниками. 

Оскільки, постраждалі сигналізують, що під час і після бійки, жодного правоохоронця на місці події умисно не було, офіційно звертаюся:

- до керівництва Чопського прикордонного загону щодо причин бездіяльності підлегих у цій ситуації;

- до Головного управління нацполіції у Закарпатській області та до Прокуратури Закарпаття з вимогою дати правову оцінку цим подіям, з’ясувати осіб злочинного угруповання, притягти їх до відповідальності і припинити правовий безлад на кордоні.

Спроби криміналітету нав’язувати свої правила гри і перетворювати Закарпаття на Сицилію треба рубати на корені!"

А відділ комунікації поліції Закарпатської області сьогодні повідомив, що слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за фактом хуліганських дій на КПП «Ужгород – Вишнє Нємецьке». 24 жовтня близько 1-ї години ночі на лінію «102» надійшло повідомлення про конфлікт на КПП українсько-словацького кордону «Ужгород – Вишнє Нємецьке».

На момент прибуття патрульних поліцейських протиправних дій ніхто не вчиняв. Інспектори також намагалися поспілкуватися з присутніми, однак всі відмовилися від будь-яких пояснень. За меддопомогою також ніхто не звертався.

Однак згодом, під час моніторингу мережі Інтернет, поліцейські Головного управління поліції Закарпаття виявили публікацію із відео, на якому зафіксовано бійку.

Для з’ясування всіх обставин інциденту слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України – хуліганство.

Сьогодні о 16:00 у пресцентрі Закарпатської обласної державної адміністрації відбудеться брифінг щодо ситуації, яка наразі спостерігається перед пунктами пропуску для міжнародного автомобільного сполучення на ділянці відповідальності Чопського прикордонного загону.

У заході братимуть участь керівництво Чопського прикордонного загону та патрульної поліції.

На брифінгу правоохоронці поінформують представників засобів масової інформації про обстановку, яка склалася у зв'язку зі збільшенням кількості вантажних транспортних засобів, які перетинають кордон, і заходи, які вживаються задля прискорення контрольних операцій та забезпечення правопорядку.

П’ять нових пунктів пропуску до Польщі: на Львівщині почали підготовчі роботи

Словаччина відкриє для українців усі пункти пропуску з 1 серпня

ЛОДА хоче допомогти відсталій Держмитслужбі у реконструкції трьох пунктів пропуску на українсько-польському кордоні

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів