Путін заморить Савченко до 8 березня?

21:20 2 березня 2015 р.

Фото до новини

Українська льотчиця, депутат Верховної Ради України, Герой України Надія Савченко може померти до 8 березня.

 Про це радіостанції "Говорить Москва" повідомив її адвокат Микола Полозов. "Крім того, раніше лікарі у неї діагностували серцево-судинну недостатність. Під час обстеження її незалежними німецькими медиками вони визначили точку неповернення як 6-8 березня. За висновком фахівців, після цих чисел вона не зможе повернутися до нормального повноцінного життя, вона залишиться або інвалідом, або це призведе до летального результату",- сказав Полозов.

За його словами, медики ФСВП відмовляються надати адвокатам документацію про стан здоров'я Савченко. Він додав, що в середу, 4 березня, в Басманному суді відбудеться засідання щодо оскарження дій слідства.

У Надії Савченко почалися проблеми з нирками, однак вона поки що пересувається сама, про це телеканалу "112 Україна" розповіли адвокати українки Микола Полозов та Ілля Новиков.

"Вона продовжує свою голодовку. Стан її здоров'я незадовільний. Вчора її відвідали члени громадської спостережної комісії, вони знайшли її в досить тяжкому стані. Разом з тим вона поки що пересувається самостійно", - розповів Полозов.

Новиков повідомив, що у Савченко почалися проблеми з внутрішніми органами."Вже намічалися певні проблеми з жовчним міхуром і з нирками, от зараз ми бачимо, що ці проблеми постають на повний зріст", - додав він.

Савченко голодує з 15 грудня 2014 року. 20 лютого вона відмовилася від ін'єкцій глюкози, які підтримували її життя.

10 лютого Басманний суд Москви продовжив до 13 травня термін утримання Савченко під вартою. 25 лютого Московський міськсуд визнав законним рішення Басманного суду про продовження арешту Савченко до 13 травня.

1 березня у зв'язку з повідомленнями російських ЗМІ про нібито її "смерть" Савченко взяли під посилену охорону. Раніше адвокат Ілля Новиков заявив, що Савченко має намір оголосити сухе голодування.

Український омбудсмен просить владу РФ змінити запобіжний захід для Савченко у зв'язку з погіршенням її здоров'я

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулася до голови Слідчого комітету Російської Федерації Олександра Бастриікіна про зміну запобіжного заходу для Надії Савченко у зв'язку з різким погіршенням стану її здоров'я.

"Подібний крок з Вашого боку стане актом гуманізму, оскільки дозволить зберегти життя Надії", - зазначає український омбудсмен, інформує її прес-служба в понеділок, 2 березня.

Президент України Петро Порошенко надав утримуваній в полоні у Росії українській льотчиці і народному депутату Надії Савченко звання Героя України. Про це у понеділок, 2 березня, повідомили у прес-службі голови держави.

Савченко голодує вже 80 днів.

Доля Савченко тепер залежить від волі президента РФ Владіміра Путіна, який своїм указом міг би моментально звільнити українку- заручницю.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів