«Псевдомінера» львівського дитсадка позбавлено волі на два роки

16:10 9 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

Як повідомили у вівторок у прес-службі обласної прокуратури, цьогоріч на території Львівщини зареєстровано загалом 88 кримінальних проваджень за фактами неправдивих повідомлень про замінування, за результатами розслідування яких до суду скеровано лише дев’ять обвинувальних актів.

У прес-службі обласної прокуратури повідомили сьогодні, 9 грудня, що «псевдомінера» львівського дитсадка позбавлено волі на два роки. У повідомленні також конкретизують:

«Цей громадянин 18 листопада поточного року, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, повідомив про начебто закладену вибухівку у дошкільному навчальному закладі №116 міста Львова. Під час обстеження приміщення установи інформація про замінування не підтвердилась.

Відтак, дії згаданої особи за процесуального керівництва прокуратури Шевченківського району міста Львова кваліфіковано за ч. 1 ст. 259 Кримінального Кодексу України – завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності. На даний час, у вказаному кримінальному провадженні постановлено вирок. Останнього засуджено та призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі із визначенням іспитового терміну 1 рік.

Зазначимо, що цьогоріч на території Львівської області зареєстровано загалом 88 кримінальних проваджень за фактами неправдивих повідомлень про замінування, за результатами розслідування яких до суду скеровано лише 9 обвинувальних актів. У зв’язку з тим, прокуратурою у межах процесуальних повноважень надано відповідні вказівки органам слідства та скеровано вимоги щодо вжиття дієвих заходів для забезпечення швидкого, повного та неупередженого досудового розслідування таких злочинів, які у сьогоднішніх умовах є інструментом для дестабілізації роботи держаних органів, об’єктів інфраструктури та внесення напруги у суспільне життя».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів