Прикордонний пес Кінг знайшов на Львівщині марихуану в мікроавтобусі (відео)

12:24 9 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

У пункті пропуску «Шегині» під час здійснення оформлення транспортних засобів направили на додатковий огляд «Мерседес».

«На Львівщині, Харківщині та Сумщині прикордонники під час здійснення заходів контролю, з використанням службових собак, виявили наркотичні речовини, які переміщували громадяни через кордон», – повідомили сьогодні, 9 жовтня, в Держприкордонслужбі, де також поінформували:

«Так, учора чотири пластикових пляшки з речовиною рослинного походження сіро-зеленого кольору, ймовірно марихуаною, виявили прикордонники Харківського загону. У ході проведення оформлення поїзда сполученням «Харків - Москва», в одному з вагонів, на сумку пасажирки спрацював службовий собака Філ, який натренований на пошук наркотичних засобів. В подальшому, під час проведення огляду особистих речей громадянки України, мешканки Донеччини, які знаходилися в її дорожній сумці, прикордонники разом з митниками виявили чотири пластикових пляшки, обклеєні скотчем, які були наповнені речовиною рослинного походження сіро-зеленого кольору, схожою на марихуану загальною вагою 150 грамів.

На західному кордоні серед багажу та передач, у одному із мікроавтобусів, який слідував до Європи, прикордонники Мостиського загону виявили вкладення із речовиною сіро-зеленого кольору, ймовірно, сумішшю подрібнених частин рослини коноплі. В пункті пропуску «Шегині» на Львівщині під час здійснення оформлення транспортних засобів, які слідують на виїзд з України, прикордонники направили на додатковий огляд мікроавтобус «Мерседес».

У правоохоронців була завчасна оперативна інформація про можливе перевезення наркотичної речовини через кордон у поклажі та передачах громадян. Для проведення поглибленого прикордонно-митного огляду працівники залучили також інструктора із службовою собакою по пошуку наркотиків Кінг.

У ході огляду собака спрацювала на одну із посилок – коробку із поліетиленовими упаковками сухого напою. Відкривши одну із упаковок, співробітники виявили вкладення із речовиною сіро-зеленого кольору.

Негайно на місце події було викликано співробітників Служби безпеки України, по прибуттю яких було продовжено огляд місця події та інші процесуальні заходи. Всього у цій посилці виявлено вкладень загальною вагою 38,94 грам ймовірно марихуани, склад речовини визначить окрема експертиза. Пакунки вилучено, водій мікроавтобусу переданий для дачі пояснень працівникам служби безпеки.

Крім того прикордонний наряд Сумського загону на ділянці відповідальності відділу «Краснопілля», в ході реалізації інформації співробітників оперативних підрозділів прикордонного відомства, поблизу кордону затримав двох громадян України на автомобілі «ВАЗ». У ході огляду транспортного засобу було виявлено близько 100 г речовини сіро-зелену кольору, можливо марихуана.

У всіх випадках виявлені речовини вилучені встановленим порядком та передано компетентним органам».

Про це повідомили сьогодні, 9 жовтня, на сайті Держприкордонслужби, де також опублікували відео з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів