Прокурор Львівської області оголосив екс-керівнику підприємства підозру в службовій недбалості

11:18 17 грудня 2018 р.

Прокуратура Львівської області

Прокуратура Львівської області
Фото: gazeta.lviv.ua

Екс-керівнику одного зі львівських комунальних підприємств загрожує до п’яти років в’язниці.

У прес-службі прокуратури Львівської області повідомили в понеділок, 17 грудня: « За процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №2, Залізничним відділом поліції, спільно з Управлінням захисту економіки у Львівській області, ще у листопаді 2017 року задокументовано факт службової недбалості тодішнім керівником одного з комунальних підприємств Львова. Службовець неналежно виконав свої службові обов’язки будучи особою, уповноваженою на здійснення організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій».

«З’ясовано, що він уклав договір, відповідно до якого, підприємство зобов’язувалось виконати розробку техніко-економічного обґрунтування з будівництва сміттєпереробного комплексу, проте, воно, згідно висновку судової будівельно-технічної експертизи, не відповідає чинним галузевим нормативним актам, будівельним вимогам та умовам договору. Фігурант також підписав акт прийому-передачі цього техніко-економічного обґрунтування і, як наслідок, державним інтересам було завдано шкоди на суму майже півмільйона гривень », – поінформували також у прокуратурі.

«Відтак, з урахуванням того, що підозрюваний є водночас і депутатом Львівської обласної ради, йому, відповідно до пункту 1 частини 1 статті 481 Кримінально-процесуального кодексу України, у п’ятницю, 14 грудня 2018 року, прокурором Львівської області Юрієм Квятківським повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки). Тепер зловмиснику загрожує до п’яти років в’язниці, трирічне позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, а також штраф до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», – повідомили також у прес-службі прокуратури Львівської області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів