Прокуратура звинувачує екскерівників Львівського локомотиворемонтного заводу у розтраті майна

16:04 9 липня 2020 р.

Фото до новини

Злочин виявлено під час транспортування металу, на який згодом накладено арешт.

Про це написала прокурорка Львівської області Ірина Діденко у ФБ:

Зібрали достатньо доказів для повідомлення про підозру ексголові правління та ексдиректору з виробництва ПрАТ «Львівський локомотиворемонтний завод» у розтраті майна на майже 1 000 000 грн.

За версією слідства, ексголова правління в змові з ексдиректором виробництва виготовили неіснуючий лист від підприємства, яке начебто просить повернути надлишки кольорових та чорних металів, які утворилися після ремонту тягового агрегату.

Після чого, на підставі цього документу, у 2018 році вивезли майно ПрАТ, вартістю майже 1 млн. грн з метою подальшої реалізації.
Злочин виявлено під час транспортування металу, на який у подальшому накладено арешт.

Наразі отримали всі відповідні експертні висновки та повідомили зазначеним особам про підозру у розтраті майна та підробці документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу, а також перевіряється причетність інших службових осіб з числа керівництва правління ПрАТ «Львівський локомотиворемонтний завод» до вчинення цього злочину.

Спільна робота прокурорів, слідчих поліції за матеріалами та оперативним супроводом Управління СБУ у Львівській області".

Нагадаємо, що наприкінці 2018 року звільнили з посади голови правління ЛЛРЗ Романа Ярему, коли закінчився контракт між ним та АТ “Укрзалізниця”. Колишньому керівникові виплатили всі належні кошти, стверджує нове керівництво ЛЛРЗ. Але Роман Ярема вирішив поновити себе на посаді голови правління через суд і уже впродовж двох років позивався до “Укрзалізниці”. Дуже ймовірно, що йому тепер пригадують старі гріхи, кажуть ті, хто знайомий з перипетіями цього конфлікту. Сам Роман Ярема у соціальній мережі ніяк не коментує цю історію зі своїм поверненням на роботу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів