Прокуратура виявила у Львові порушення в установах виконання покарань

13:28 17 листопада 2017 р.

Львівська установа виконання покарань №19

Львівська установа виконання покарань №19
Фото: zik.ua

Завдяки прокуратурі з приміщень камерного типу й дисциплінарних ізоляторів звільнено дев’ять в’язнів.

У прокуратурі Львівської області розповіли сьогодні, 17 листопада: «Прокуратура перевірила дотримання режимних вимог в установах виконання покарань на Львівщині. Зокрема, у «Львівській установі виконання покарань №19», всупереч статтям 100 та 151-1 Кримінально-виконавчого кодексу України, не забезпечено дотримання вимог щодо зміни умов тримання засуджених до довічного позбавлення волі. В’язні після відбуття певного строку покарання не можуть бути переведені з маломісних камер до багатомісних у зв’язку відсутністю таких».

«Незважаючи на неодноразове реагування органів прокуратури, у держустанові «Личаківська виправна колонія №30» не створено дільницю соціальної реабілітації, таким чином порушено права в’язнів, які стають на шлях виправлення, на зміну умов тримання в межах колонії. Відповідними підрозділами установи не вживаються достатні заходи щодо перекриття каналів надходженнязаборонених предметів – грошей, мобільних телефонів, наркотичних засобів, ріжучих предметів, спиртного та інше», – поінформували також у прокуратурі.

«Цьогоріч прокуратура неодноразово виявляла заборонені предмети у таких держустановах, як «Львівська ВК №48», «Сокальська ВК №47», «Миколаївська ВК №50» та «Львівська УВП № 19». Також виявлено факти неправомірного застосування до в’язнів крайніх заходів дисциплінарного впливу – утримання у дисциплінарних ізоляторах і приміщеннях камерного типу, а тих, яких адміністрація вважала злісними порушниками установленого порядку, поміщували у дільниці посиленого контролю. Крім цього, зафіксовано спроби отримання працівниками «Львівської ВК №48» та «Сокальської ВК №47» неправомірних вигод від фізичних осіб», – розповіли також у прокуратурі.

«Відтак, з метою усунення зазначених порушень прокуратурою внесено сім документів прокурорського реагування, які перебувають на розгляді. Загалом, з початку року, органами прокуратури області внесено 49 вказівок, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 35 службових осіб, з приміщень камерного типу та дисциплінарних ізоляторів звільнено дев’ять в’язнів, скасовано 17 незаконних рішень адміністрації установ», – поінформували також у прокуратурі.

«Стосовно трьох осіб органів Державної кримінально-виконавчої служби області зареєстровано три кримінальні провадження, одне – за ознаками корупційного правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), а ще два – за ознаками злочинів, передбачених частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Дотримання вимог кримінально-виконавчого законодавства щодо забезпечення режимних вимог, порядку тримання та нагляду, контролю за поведінкою ув’язнених та засуджених осіб у пенітенціарних закладах, перебувають на контролі керівництва прокуратури Львівської області», – повідомили також у прес-службі прокуратури Львівської області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів