Прокуратура вимагає повернути державі 25 гектарів землі неподалік Львова

09:34 4 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: uznews.info

У позові аргументовано доводиться, що оскаржувані рішення прийнято усупереч вимогам 116,118, 149, 150 статей Земельного кодексу України, а також на підставі незаконних рішень Бродівського та Жовківського районних судів, які за втручання прокуратури уже скасовані вищими судовими інстанціями.

Прокуратурою Львівської області подано до Жовківського районного суду три позовні заяви про скасування рішень Жовківської райдержадміністрації та Малехівської сільської ради щодо надання у власність громадянам земельних ділянок загальною площею 25 гектарів земель сільськогосподарського призначення із подальшою зміною цільового призначення на землі житлової та громадської забудови. У позові аргументовано доводиться, що оскаржувані рішення прийнято усупереч вимогам 116,118, 149, 150 статей Земельного кодексу України, а також на підставі незаконних рішень Бродівського та Жовківського районних судів, які за втручання прокуратури уже скасовані вищими судовими інстанціями.

З огляду на викладене, оскільки громадяни набули право власності на угіддя з порушенням порядку надання у власність земель та їх вилучення, а згадані рішення судів скасовано, ділянки підлягають витребуванню із незаконного володіння. Відтак, прокуратура вимагає визнати недійсними державні акти про право власності на ці території та повернути їх на користь держави.

Про це повідомили сьогодні, 4 вересня, в прес-службі прокуратури Львівської області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів