Прокуратура розслідує самобуд у Львові вартістю понад 31 мільйон гривень

10:00 25 жовтня 2016 р.

Обласною прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за частинами 1 та 3 статті 197-1 Кримінального кодексу України за фактом самовільного зайняття земельної ділянки площею 1,88 га та самочинного будівництва в її межах багатоповерхового будинку №230-а на вулиці Богдана Хмельницького у Львові.

Про це повідомили сьогодні, 25 жовтня, в прес-службі прокуратури Львівської області. Працівники цієї установи встановили, що рішенням господарського суду Львівської області, залишеним без змін постановою Вищого господарського суду України від 9 лютого 2016 року, задоволено позов прокуратури Личаківського району Львова та розірвано договір оренди зазначеної території між приватним підприємством і Львівської міською радою.

Після розірвання вказаного договору жодних інших рішень про надання у власність чи користування цієї землі не приймалось. Також міськрадою відмовлено одному із товариств з обмеженою відповідальністю у видачі містобудівних умов та обмежень у зв’язку із здійсненням самочинного будівництва багатоквартирного житлового будинку.

Декларації про початок підготовчих чи будівельних робіт за згаданою адресою департаментом ДАБІ у Львівській області не реєструвалось, однак на цій земельній ділянці таки було розпочато зведення будинку. Проведення розслідування за вказаним фактом доручено органам Національної поліції у Львівській області та взято на контроль прокуратурою.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів