Прокуратура Львівської області розслідує дії уболівальників на стадіоні "Арена Львів" до 15 жовтня

20:53 8 жовтня 2013 р.

Прокуратура Львівської області відзвітує про розслідування дій уболівальників на стадіоні "Арена Львів" до 15 жовтня 2013 року. Таку впевненість висловила прес-служба Генеральної прокуратури України.

На виконання доручення Президента України щодо надання правової оцінки діям окремих уболівальників під час футбольного матчу між національними збірними командами України та Сан-Марино, що відбувся 6 вересня на стадіоні "Арена Львів", керівництво Генеральної прокуратури України зобов'язало прокурора Львівської області організувати ґрунтовну перевірку цього факту", - йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України (ГПУ). 

Також скеровано листа до Міністерства внутрішніх справ України щодо необхідності організації перевірки за цим фактом.

Про результати проведених перевірок зобов'язано поінформувати Генеральну прокуратуру України до 15 жовтня 2013 р.

Як повідомлялося, 27 вересня Дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив рішення про те, що відбірковий матч чемпіонату світу 2014 року між збірними України і Польщі з футболу 11 жовтня в Харкові пройде без глядачів.

Таке рішення було ухвалене на підставі рапортів арбітра та інспектора матчу Україна - Сан-Маріно, який відбувся 6 вересня в Львові, а також доповіді спостерігача організації FARE про расистські і дискримінаційні прояви, які, на його думку, допустили місцеві уболівальники, "вивішуючи неонацистські прапори, імітуючи крики і жести мавп, а також демонструючи нацистське вітання".

3 жовтня стало відомо, що матч в Харкові відбудеться при глядачах, оскільки санкції ФІФА до Федерації футболу України за матч Україна - Сан-Маріно були припинені (тільки на один матч) на час розгляду апеляції української сторони.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

rbc.ua/ukr/

 

новобудови Львів