Прокуратура Львівщини підозрює в підпалі бази БМОП «Беркут» одного з її керівників

10:20 6 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: wz.lviv.ua

Як повідомили в четвер у прес-службі обласної прокуратури, її слідчими оголошено в розшук одного з керівників бази БМОП «Беркут».

У прес-службі обласної прокуратури повідомили сьогодні, 6 листопада, що цією установою винесено повідомлення про підозру стосовно одного з керівників бази БМОП «Беркут». У повідомленні також конкретизують:

«У ході прес-конференції у прокуратурі Львівської області, яка відбулася 02 жовтня поточного року зазначалося, що слідчими прокуратури вжито необхідних заходів до завершення пожежно-технічної експертизи, яка повинна була встановити причини пожежі на базі БМОП «Беркут» 20 лютого цього року. Вказану експертизу проводили фахівці Київського НДІ судових експертиз, які 03 листопада надали слідчим прокуратури її висновки.

На підставі результатів експертизи та з врахуванням матеріалів провадження отримано достатні дані для винесення повідомлення про підозру одному із керівників БМОП «Беркут». Відтак, цього ж дня слідчими прокуратури стосовно вказаного посадовця винесено повідомлення про підозру у вчиненні умисного знищення та пошкодження чужого майна шляхом підпалу, вибуху, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах та спричинило загибель двох людей та перевищенні влади та службових повноважень.

Тобто в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.194, ч.3 ст.365 КК України, санкції яких передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10-ти років. Одразу ж прокуратура скерувала клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Однак, враховуючи, що його місцезнаходження невідоме, судом надано дозвіл на його затримання та доставку в суд. Водночас, слідчими встановлено, що 16 жовтня поточного року керівництвом ГУМВС України у Львівській області вищевказаному керівнику БМОП «Беркут» надано додаткову відпустку, який цього ж дня виїхав за межі України.

З огляду на це, слідчими прокуратури його оголошено в розшук. Крім того зазначимо, що прокуратурою Львівської області призначено службову перевірку з приводу правомірності надання останньому додаткової відпустки.

На даний час вживаються вичерпні заходи до розшуку підозрюваного. Хід розслідування контролюється».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів