Прокуратура Львівщини домоглася скасування виправдувальних вироків

10:40 21 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.lviv.ua

Прокуратура Львівської області домоглася скасування незаконного виправдувального вироку стосовно викрадача автомобіля.

Про це повідомили в четвер, 21 червня, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також конкретизували: «Завдяки принциповій позиції прокуратури області, Касаційним кримінальним судом (у складі Верховного Суду) скасовано незаконний виправдувальний вирок суду першої та апеляційної інстанції стосовно викрадача автомобіля».

«У вересні 2014 року 39-річний мешканець Києва, за попередньою змовою із двома невстановленими слідством особами, перебуваючи у Трускавці, викрав автомобіль марки «Toyota Land Cruiser Prado 150» (частина 2 статті 289 Кримінального кодексу України – незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та попрямував на ньому до Борислава. Крім цього, зловмисник привласнив грошові кошти та інші речі потерпілих, які знаходились і транспортному засобі (частина 2 статті 185 Кримінального кодексу України – таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб). Сума завданих збитків становила понад 55 тисяч гривень», – розповіли також у прокуратурі.

«Незважаючи на достатність зібраних та поданих прокурором доказів, суд першої інстанції виправдав крадія. Перевіряючи законність цього вироку, апеляційний суд проігнорував допущені істотні порушення кримінального процесуального закону та безпідставно залишив його без змін», – поінформували також у прокуратурі.

«Прокуратура довела свою правоту в Кримінальному касаційному суді, який погодившись із доводами касаційної скарги, повернув справу на новий розгляд до суду першої інстанції. Впродовж цього року на Львівщині скасовано п’ять незаконних виправдувальних вироків судів першої інстанції, а стосовно ще одного призначено на повторний розгляд у апеляційному суді», – повідомили також у прес-службі прокуратури Львівської області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів