Правоохоронці затримали у Львові керівника та юриста проектної організації, – ГПУ

17:48 17 лютого 2018 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Лариси Сарган в інтернет-мережі «Facebook»

Керівник та юрист проектної організації вимагали 25 тисяч доларів.

Речниця Генпрокурора Лариса Сарган повідомила сьогодні, 17 лютого: «За процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №3 та оперативного супроводу УЗЕ у Львівській області ДЗЕ НП України, слідчими Франківського відділу поліції Львова в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України, за фактом вимагання неправомірної вигоди в сумі 25 000 доларів затримано керівника проектної організації та юриста.  Вказані особи вимагали та отримали неправомірну вигоду за прийняття рішення службовими особами ЛМР, а саме директором управління архітектури щодо погодження містобудівних умов та обмежень по об’єкту будівництва багатоквартирного житлового будинку на вулиці Господарській 21 у Львові. На даний час вирішується питання про затримання вищевказаних осіб, в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу Україн та проводяться невідкладні слідчі дії».

Натомість у прес-службі Львівської міськради поінформували: «Львівській міській раді не відомі жодні факти про затримання на неправомірній вигоді службових осіб Львівської міської ради. Просимо Генеральну прокуратуру бути коректною у поданні інформації та, в разі виявлення фактів порушень у діях посадовців мерії, повідомити Львівську міську раду. В структурі Львівської міської ради немає посади директора управління архітектури, про що йшлося у повідомленні пані, прес-секретаря ГПУ Лариси Сарган».
Начальник управління архітектури та урбаністики ЛМР Юліан Чаплінський, запевнив: «Містобудівні документи стосовно вулиці Господарської, 21 в мерії не готували. До нас за такою адресою ніхто не звертався. Ми жодних дозволів не видавали. Навіть не вели переговорів. Такі рішення не приймає головний архітектор, а виконавчий комітет. Головний архітектор може готувати документи, а не погоджувати. Це точно провокаційна річ, те, що сьогодні з'явилось».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів