Правоохоронці схопили на Львівщині шістьох озброєних бандитів

20:05 13 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України

Як повідомили в п’ятницю в прес-службі Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України, УБОЗівці затримали на Львівщині зухвалу озброєну злочинну групу.

«На Львівщині УБОЗівці затримали зухвалу озброєну злочинну групу», – повідомили сьогодні, 13 лютого, в прес-службі Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України, конкретизуючи при цьому:

«На рахунку учасників угруповання – низка тяжких злочинів, серед яких пограбування та розбійні напади на мешканців області, квартирні крадіжки, а також угони автівок. Під час затримання зловмисники чинили збройний опір та намагалися втекти на двох автомобілях. Як результат професійних дій, фігуранти затримані, їх зброю вилучено.

Співробітниками УБОЗ (управління по боротьбі з організованою злочинністю. – «ЩЛ») ГУМВС України у Львівській області здійснювалось документування діяльності стійкого злочинного угрупування, учасники якого з минулого року спеціалізувалися на вчиненнях тяжких злочинів насильницько-майнового характеру із застосуванням зброї. У результаті кропіткої роботи оперативники встановили всіх учасників групи.

До спецоперації по затриманню були залучені співробітники ДАІ, які зупинили два автомобілі, якими пересувались підозрювані. На вимогу працівників міліції вийти з автомобіля зловмисники відмовились та одразу почали втікати, створюючи при цьому ситуацію, що загрожувала життю і здоров’ю правоохоронців.

Для зупинення транспортного засобу інспектори ДАІ застосували зброю та прострілили колеса. Незважаючи на це, автомобіль не зупинявся, а водій і далі намагався втекти, продовжуючи маневри вперед-назад, створюючи небезпеку для оточуючих. Вже після зупинення транспортного засобу, спільники блокували двері та намагалися застосувати зброю.

У результаті проведених заходів обидві автівки затримані, ніхто не постраждав, а працівниками львівської міліції затримано шістьох чоловіків віком від 20 до 36 років, усі мешканці м. Стрий і майже усі раніше судимі.

Наразі зловмисники обґрунтовано підозрюються у скоєнні ряду тяжких злочинів. Яскравим прикладом – є розбійний напад у м. Стрий, що мав місце у листопаді минулого року. Тоді спільники вночі проникли на територію складу-офісу, де погрожуючи застосуванням зброї, зв’язали скотчем трьох працівників складу, та заволоділи майном підприємства.

Невдовзі, цього ж місяця спільники пішли на наступну справу – зухвале пограбування ломбарду у м. Стебник. Погрожуючи зброєю, чоловіки заволоділи 45 тисячами гривень та ювелірними виробами на суму 320 тисяч гривень.

На даний час проводяться слідчо-розшукові заходи з метою встановлення інших епізодів злочинної діяльності затриманих та їх спільників, а також потерпілих осіб. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів