Правоохоронці вже розшукали у Львові й Стрию водіїв, які втекли з місць ДТП (оновлено: відео)

17:24 10 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: pravda.lutsk.ua

Слідчі з’ясовують усі обставини дорожньо-транспортних пригод.

«9 листопада о 14.35 на оперативну лінію 102 надійшла інформація від очевидця дорожньо-транспортно пригоди, що сталась на вулиці Богдана Хмельницького неподалік ринку «Галицьке перехрестя» у Львові. Чоловік розповів, що під колесами автомобіля «ВАЗ» загинула жінка-пішохід», – повідомили сьогодні, 10 листопада, в прес-службі Львівського обласного управління Національної поліції, де також поінформували:

«На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці встановили, що водій автомобіля «ВАЗ 2109» виїхав на тротуар, де скоїв наїздна жінку-пішохода. 57-річна мешканка міста Дубляни, на яку наїхав автомобіль, від отриманих травм померла на місці пригоди.

Також поліцейські встановили особу водія «дев’ятки». З’ясувалось, що автомобілем керував 38-річний львів’янин, раніше неодноразово судимий за крадіжки та пограбування.

Оскільки водій-винуватець ДТП поводив себе неадекватно, правоохоронці скерували його на експертизу. Встановлено, що він перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Також протягом двох тижнів експерти дадуть відповідь на запитання чи перебував водій «ВАЗу» у стані наркотичного сп’яніння.

За фактом наїзду на пішохода відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатаціїтранспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортним засобом або без такого.

Згідно статті 208 Кримінально-процесуального водія затримано. Триває досудове розслідування.

Також під час оформлення ДТП до правоохоронців звернулись очевидці, котрі розповіли, що після наїзду з «дев’ятки» вийшов пасажир та викинув на узбіччя пакет з невідомою порошкоподібною речовиною білого кольору. Поліцейські вилучили пакет та відправили його на дослідження у Науково-дослідницький експертно-криміналістичний центр.

Невдовзі експерти дадуть відповідь чи порошок у пакеті є наркотичною речовиною. Відомості про подію внесені у ЄРДР, вирішується питання про відкриття кримінального провадження».

У прес-службі Львівського обласного управління Національної поліції повідомили також сьогодні, 10 листопада,

«Учора, 9 листопада, до поліції надійшло повідомлення про те, що близько 15.30 на вулиці Коновальця у Стрию трапилась автопригода. За попередніми даними, невідомий водій, керуючи невстановленим автомобілем, збив на пішохідному переході 38-річну жінку та поїхав із місця події, навіть не поцікавившись, чи потрібна потерпілій допомога.  

У результаті ДТП перехожа отримала струс головного мозку, перелом ноги, забої плеча та ступні. Постраждалу госпіталізували до травматологічного відділення лікарні. 

Поспілкувавшись із потерпілою, працівники поліції дізналися, що жінка встигла частково запам’ятати номерний знак автомобіля. Ця інформація неабияк допомогла у пошуку водія-втікача.

Уже невдовзі поліцейські встановили, що ДТП скоїла 43-річна мешканка Стрия. Жінка керувала автомобілем «Renault Trafic».  Наразі тривають слідчі дії. Правоохоронці з’ясовують усі обставини цієї дорожньо-транспортної пригоди». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів