Правоохоронці розпочали у Львівській області оперативно-профілактичну операцію «Мак»

11:08 22 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: drohobych-rda.gov.ua

Міліціонери закликають громадян не бути байдужими і повідомляти про відомі їм насадження наркотичних рослин.

Правоохоронці розпочали на Львівщині оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак». Метою операції, які проводять працівники управління боротьби з незаконним обігом наркотиків Львівського обласного УМВС, є протидія незаконному обігу наркотичних та психотропних речовин, виявлення та знищення незаконних посівів маку та перекриття каналів надходження цих рослин у незаконний обіг.

Операція «Мак» триватиме до кінця вересня. Правоохоронці попереджають громадян про недопущення нелегальних посівів наркотичних рослин на присадибних ділянках, дачах і в інших місцях, оскільки це тягне за собою адміністративну або кримінальну відповідальність.

Згідно законодавства, за посів або вирощування снотворного маку чи конопель передбачена відповідальність за статтею 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України, а також статтями 106-1 та 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Начальник Управління БНОН обласного УМВС, підполковник міліції Володимир Білоус, розповів також:

«Під час проведення таких заходів у минулому році правоохоронці здійснили 9264 перевірки можливих місць вирощування нарковмісних культур. Мова йде про присадибні ділянки та сільгосппідприємства. В результаті виявлено 158 фактів незаконних посівів маку».

За цими фактами у єдиний реєстр досудових розслідувань внесено 190 кримінальних правопорушень за ознаками статті 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. «Інколи мешканці байдуже ставляться до попередження правоохоронців, намагаються приховати свою діяльність від чужого ока, вирощуючинарковмісні рослини у віддалених куточках, тому особливий акцент ми робитимемо на огляд полів у сільській місцевості», – зазначив Володимир Білоус.

Працівники міліції закликають громадян не бути байдужими і повідомляти про відомі їм насадження наркотичних рослин. У разі виявлення подібних «плантацій» на території Львівської області, правоохоронці просять повідомляти за телефонами (032) 258-60-01 у чергову частину Головного управління міліції, 258-67-04, 258-61-17-Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків або 102. Конфіденційність гарантується.

Про це повідомили сьогодні, 22 травня, в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Львівського обласного управління МВС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів