Правоохоронці кваліфікували як хуліганство метання гранат у Львові (+відео)

11:40 23 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: rkka.zt.ua

Сьогодні, 23 травня, вночі на подвір’ях двох приватних житлових будинків пролунали вибухи, внаслідок яких пошкоджено два автомобілі та один з будинків.

«У Львові правоохоронці проводять розслідування за фактами вибухів на подвір’ях приватних житлових будинків. Внаслідок вибухів постраждалих немає, правоохоронці розслідують усі обставини скоєного та встановлюють особи зловмисників», – повідомили сьогодні, 23 травня, в прес-службі Львівського обласного управління Національної поліці, де також розповіли подробиці:

«У Львові сьогодні, 23 травня, вночі на подвір’ях двох приватних житлових будинків пролунали вибухи, внаслідок яких пошкоджено два автомобілі та один з будинків. Постраждалих внаслідок вибухів немає.

23 травня о 00:10 на оперативну лінію «102» надійшло повідомлення про те, що на вулиці Мельника у Франківському районі у Львові невстановлена особа кинула невідомий предмет на подвір’я приватного житлового будинку, в результаті чого стався вибух. Вибухом пошкоджено автомобілі «Лексус» і «Порш Кайєн», постраждалих немає.

Цієї ж ночі, 23 травня, о 00:30 до правоохоронців надійшло повідомлення про те, що стався вибух на подвір’ї приватного житлового будинкуна вулиці Снопківській у Галицькому районі Львова,. Вибухом пошкоджено вікна і фасад будинку, постраждалих немає.

Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при Головному управлінні Національної поліції у Львівській області на місці обох вибухів проведено дослідження щодо визначення причин вибухів. За попереднім висновком експертів –  в обох випадках стався вибух гранати Ф-1.

За даними фактами відкрито кримінальні провадження за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, якщо воно вчинено із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень, караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років) та частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншимзагальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки, карається позбавленням волі на строк від трьох до п'ятнадцяти років). Правоохоронці проводять розслідування, встановлюються особи причетні до цих скоєння правопорушень».

Як інформував «ЩЛ», невідомі кинули гранати на подвір’я приватних будинків у Львові.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів