Працівниці їдальні Яворівського полігона на Львівщині виносили з неї продукти (відео)

09:24 26 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: i.ytimg.com/vi

Волонтер Микола Бузенко розповів: «У мішках і сумках були цілі й порізані буханки хліба, повні відра варених макаронів, пляшки олії, крупи».

19 травня вночі волонтери й активісти «Самооборони» зняли на відео, як четверо працівниць їдальні Яворівського полігона на Львівщині виносять мішки й вантажать у машину. Стежили за ними до села Вербляни. Волонтер Микола Бузенко, який знімав відео, розповів:

«Як побачили камери – ті жінки почали розбігатися. Залишили все награбоване й навіть свої сумки з грошима та документи.

У мішках і сумках були цілі й порізані буханки хліба, повні відра варених макаронів, пляшки олії, крупи. Перерахували гроші на камеру. В одному гаманці – 1529 гривень, у другому – близько 2 тисяч, ще в одному – майже 3 тисячі гривень. Думаю, це кошти за самогон, яким жінки приторговують на кухні полігона» 

Одну працівницю активісти затримали, другу знайшли за документами, що залишила. Інші втекли.

Микола додав: «До цього теж перевіряли речі працівників, у відрах із помиями знайшли банки тушонки. Цей продукт потім на місцевих базарах продають, таке часто спостерігаємо»

У сільраді жінок захищають. Голова Верблян Володимир Мацелюх повідомила: «Для нас це шок. У селі люди навпаки помагають військовим. У сумках були відходи. Може, додому свиням несли» 

На полігоні працює комісія. Про це повідомили сьогодні, 26 травня, в київській «Газеті по-українськи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів