Посадовців аеропорту «Львів» покарали за спробу оборудки лише доганами й попередженнями

13:15 27 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: stezhkamu.com

Летовище продовжує привільно відчувати себе в системі держзакупівель, беручи участь у найбільш «ласих» тендерах.

Співробітники детовища планували придбати у компанії «Окко-Бізнес-Контракт» паливо оптом, але фактично за роздрібною ціною, чим би завдали державі мільйонній збитки.

Цю схему розкрили в результаті перевірки, яку провело міністерство інфраструктури.

Закупивши 350 тисяч літрів палива за 5 млн. грн, підприємливі авіаційні працівники за зверненням постачальника «скорегували» договір, в результаті чого обсяг закупівель знизився, а сума договору навпаки – збільшилася. Під час держзакупівель вартість палива завищили майже на 20% фактично до рівня роздрібних цін, повідомляє Мінінфраструктури.

Наприклад, бензин марки А-95 «Окко» запропонувало закуповувати за ціною 22,26 грн за літр, тоді як роздрібна ціна його на заправках – 22,49 грн за літр. Така ж ситуація з дизпаливом.

Після перевірки аеропорт розірвав зв’язки з нафтотрейдером. Заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер лише запропонував підписати ще одну домовленість, яка зменшувала б ціну палива до ринкових показників і здійснювала б перерахунок раніше зроблених поставок.

Працівники аеропорту також відбулися «легким переляком». 11 співробітників отримають догани, двоє – попередження.

Зараз підприємство Віталія Антонова продовжує привільно відчувати себе в системі держзакупівель, беручи участь у найбільш «ласих» тендерах. Якщо раніше і впродовж багатьох років головним героєм скандалів у держзакупівлях палива були структури близькі до групи «Континіум», яку очолював Ігор Єремєєв, то тепер все частіше пальму першості за звинуваченнями в корупційних зв'язках і казнокрадстві утримує компанія «ОККО» львівського олігарха Василя Антонова.

У березні Міноборони купило у «Окко» 21,7 тисячі тонн дизпалива на суму 595,5 млн. грн, запропонувавши при цьому далеко не найнижчу з можливих цін.

Про це повідомили сьогодні, 27 серпня, в інтернет-виданні «Цензор.Нет».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів