Порошенко позбавив Саакашвілі громадянства України

21:14 26 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: eastjournal.net

Президент України видав указ про позбавлення українського громадянства екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі, йдеться на сайті Державної міграційної служби.

"Президентом України видано указ про втрату громадянства України", - сказано в заголовку повідомленняВодночас на сайті президента відповідний указ не публікували.В адміністрації Порошенка цю інформацію офіційно не коментували.

У "Русі нових сил Міхеіла Саакашвілі" заявили, що перевіряють повідомлення про втрату громадянства їх лідером. BBC Україна намагається отримати коментар від самого пана Саакашвілі.

У вівторок він повідомляв у Facebook, що перебуває в США.

У повідомленні ДМС сказано, що вона опрацювала матеріали щодо політика, отримані від грузинської сторони. Після цього їх спрямували комісії з питань громадянства при президенті. За Конституцією, рішення про втрату громадянства приймає глава держави.

У ДМС зазначили, що серед підстав втрати громадянства - набуття особою громадянства "внаслідок обману, свідомого подання неправдивих відомостей або фальшивих документів".

Порошенко присвоїв Саакашвілі українське громадянства 30 травня 2015 року. Політик очолив адміністрацію Одеської області, але в листопаді подав у відставку.

Згодом він заснував партію "Рух нових сил".Саакашвілі був президентом Грузії з 2008 по 2013 рік. На батьківщині щодо нього порушено кілька кримінальних справ.

Зауважимо, що лінк ДМС тепер не відкривається, попереджаючи користувача інтернету про вірусну загрозу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів