Поліціянти затримали у Львові злодіїв, які поцупили гроші й речі на 3,5 млн. гривень

13:20 21 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Національної поліції України в інтернет-мережі «Facebook»

Крадії проникали до квартир з допомогою підбору відмичок.

Оперативники Львівського управління департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України спільно з працівниками Сихівського відділу обласної поліції затримали двох злодіїв, які тривалий час здійснювали крадіжки з помешкань львів’ян. Лише за півроку промислу злодії винесли з чужих осель цінностей на суму більше 3,5 мільйонів гривень.

На початку 2017 року до управління департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України надійшла оперативна інформація щодо діяльності на території регіону злочинної групи, яка займається квартирними крадіжками. Поліціянти встановили особи підозрюваних. Ними виявились мешканці Львова 31 та 32 років, один з яких в минулому вже був судимий за скоєння аналогічних злочинів.

Оперативники з’ясували, що спільники пересувалися на автомобілях різних марок («Vollswagen», «Audi», «Kia», «BMW») на іноземній реєстрації та обирали новобудови. До квартир проникали з допомогою підбору відмичок. Виносили з осель все цінне, що траплялося: гроші, ювелірні вироби, наручні годинники, мобільні телефони, оргтехніку та інше.

Лише під час трьох крадіжок, скоєних злодіями за час документування працівниками внутрішньої безпеки поліції, потерпілим було завдано матеріальних збитків на суму понад 3,5 мільйони гривень. Кошти, здобуті злочинним шляхом, «напарники» витрачали на придбання автомобілів та нерухомого майна.

Фігуранти були затримані спільними діями працівників внутрішньої безпеки Нацполіції та Сихівського відділу поліції у Львівській області на одній з вулиць міста, в автомобілі одного з підозрюваних. Під час проведення обшуків в автівках зловмисників та за місцем проживання затриманих виявлено та вилучено засоби зв’язку, велику кількість відмичок, частину грошей та цінних речей, поцуплених ними з чужих помешкань.

Наразі щатриманим оголошено підозру за частинами 3 та 4 статті185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу.

Про це повідомили сьогодні, 21 липня, на сторінці Національна поліції Українив інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів