Поліціянти затримали львів’янина, який обміняв 13 фальшивих доларових купюр

12:00 21 липня 2017 р.

Правоохоронці задокументували у Львові тринадцять фактів збуту підроблених купюр номіналом п’ятдесят доларів на загальну суму 650 доларів.

Працівники управління захисту економіки у Львівській області спільно з працівниками Галицького відділу поліції затримали організатора системи збуту фальшивих п’ятдесятидоларових купюр у Львові та повідомили йому про підозру у скоєнні злочину. Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за частиною 1 статті 199 Кримінального кодексу України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного збору чи голографічних захисних елементів), правоохоронці встановили, що львів’янин організував поблизу пунктів обміну валюти на територіях, прилеглих до львівських ринків та у місцях скупчення людей систему збуту фальшивих п’ятдесятидоларових купюр, обмінюючи їх з рук за вигідним курсом. 

Оперативники задокументували тринадцять фактів збуту підроблених купюр номіналом п’ятдесят доларів на загальну суму 650 доларів. Згідно висновку експерта, вилучені у зловмисника банкноти виготовлені не відповідним поліграфічним підприємством та не відповідають аналогічним грошовим знакам, які є в офіційному обороті.

Затриманому повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частинами 1 та 2 ст.199 Кримінального кодексу України . Максимальне покарання, що йому загрожує – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Суд уже обрав для затриманого міру запобіжного заходу – домашній арешт. Про це повідомили сьогодні, 21 липня, на сторінці Львівського обласного управління поліції в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів