Поліція штрафує євробляхарів, одержавши доступ до баз розмитнення автівок, - ТСН

20:57 16 січня 2021 р.

Фото до новини

В інтернет-мережі з'явилося відео оформлення одного з перших протоколів на власника "євробляхи". Поліціянт склав адмінпротокол з сумою штрафу 8500 грн.

Поліція почала штрафувати "євробляхерів". Правоохоронці отримали доступ до баз митниці. Тепер вони без проблем зможуть перевірити, хто завіз в Україну машину і чи не порушує вона транзитний період. Можна побачити навіть, коли і в якому пункті пропуску авто перетнуло кордон.

Про це повідомила ТСН, пише DailyLviv.

В інтернет-мережі з'явилося відео оформлення одного з перших протоколів на власника "євробляхи". Поліціянт склав адмінпротокол з сумою штрафу 8500 грн.

"Ви, як особа, яка не ввозила цей транспортний засіб на територію України, не мали права ним користуватися. Тому на вас складено адміністративну постанову за частиною 8 статті 121 Кодексу адміністративних правопорушень", — розповів поліційний порушнику.

"Керування водієм транспортним засобом, щодо якого порушено обмеження, встановлені Митним кодексом України, а саме: порушено строки його тимчасового ввезення та/або переміщення в митному режимі транзиту; транспортний засіб використовується для цілей підприємницької діяльності та/або отримання доходів в Україні; транспортний засіб передано у володіння, користування або розпорядження особі, яка не ввозила його на митну територію України або не поміщувала в митний режим транзиту, тягне за собою накладення штрафу на водія в розмірі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 грн. — Ред.)", — йдеться в документі.

Своєю чергою юрист на відео підтвердив, що поліція діє законно.

Нагадаємо, що штрафи для євробляхарів неодноразово відкладалися Верховною Радою. 

У 2016-2018 роках громадянам дали можливість законно завезти декілька сотень тисяч автомобілів на територію України. У 2019 році держава запровадила збільшені розміри штрафів до 170 тисяч грн. та одночасно запровадила норму закону, яка передбачає конфіскацію автомобілів. 

Власники "євроблях" не можуть вивезти авто та платять штрафи по 170 тисяч грн

"Євробляхіада": продовження чи початок кінця?

Автофіксація порушень ПДР: 70 іноземців і євробляхарів повинні сплатити штраф

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів