Поліція передала до суду у Львові обвинувачення фальсифікатору кави

11:42 21 лютого 2018 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління поліції в інтернет-мережі «Facebook»

Працівники управління захисту економіки у Львівській області спільно з слідчими поліції Львівщини викрили й припинили нелегальний «бізнес» з виробництва та продажу фальсифікованої кави.

Про це повідомили сьогодні, 21 лютого, в прес-службі Львівського обласного управління поліції, де також розповіли: «Правоохоронці отримали інформацію, про те, що на Львівщині діє розгалужена мережа збуту фальсифікованої кави відомого товаровиробника. Під час слідчо-оперативних заходів виявили особу-організатора підпільного «бізнесу», місце розташування міні-заводу з виготовлення кави, а також канали збуту фальсифікату».

«45-річний львів'янин облаштував виробництво фальсифікованої кави у власному домогосподарстві на другому поверсі будівлі, куди потрапити можна було лише ліфтом. Потужність міні-заводу сягала тисячі пачок кави на добу», – поінформували також в обласному управлінні поліції.
«Фальсифікована продукція відвантажувалась з цеху у Львові, а збут проводився через підставних осіб в іншому регіоні України, де зловмисник організував так званий «офіс продаж». Підроблена кава розповсюджувалась на оптових ринках Львова, а також у мережі невеличких торговельних закладів західного регіону. Робота з клієнтами також проводилась через мережу Інтернет», – повідомили також в обласному управлінні поліції.

«Правоохоронці вилучили обладнання для виробництва та пакування кави, понад дев’ятнадцять тисяч упаковок готової до реалізації продукції, майже сто кілограмів сировини, паперову тару, а також сімнадцять тисяч гривень, виручених від незаконної діяльності. Представники торговельного знаку кави в Україні підтвердили завдання їм значних збитків від незаконного виробництва фальсифікованої кави», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

«У січні організатору злочинного промислу правоохоронці повідомили про підозру у скоєнні кримінально правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України, а 20 лютого обвинувальний акт скеровано на розгляд районного суду міста Львова. Зловмиснику загрожує покарання – штраф від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією і знищенням відповідної продукції та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувалися для її виготовлення», – повідомили також на сторінці Львівського обласного управління поліції в інтернет-мережі «Facebook» та опублікували фоторепортаж із міні-заводу з виготовлення кави.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів