Підлеглі ексльвів'ян Гадзала і Гладія проштрафилися на 150 тисяч гривень

15:31 9 липня 2020 р.

Фото до новини

До суду скеровано обвинувальний акт щодо двох працівників Президії Національної академії аграрних наук України та керівника одного з підпорядкованих дослідних господарств.

Посадовців обвинувачують у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). Слідством встановлено, що начальник одного з відділів Президії НААН України за попередньою змовою з начальником управління цієї Академії та керівником підпорядкованого дослідного господарства вимагали та одержали неправомірну вигоду у сумі 150 000 гривень за укладення договору про поставку матеріальних цінностей та здійснення оплати за договором.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснював Офіс Генерального прокурора. Оперативний супровід – Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України.

У разі доведення вини, обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

Нагадаємо, що президію НААН очолюють колишні львів'яни: Ярослав Гадзало (президент) і Михайло Гладій (перший віцепрезидент).

Нагадаємо, що власників земельних паїв хочуть змусити платити по 6 тисяч гривень річного податку, прийнявши у Верховній Раді законопроєкт №3131. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає запровадження такого податку передчасним.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів