Переробник деревини спалив на хабарі керівника лісового господарства Львівщини

14:29 28 січня 2021 р.

Фото до новини

Вимагав 70 тисяч гривень за сприяння у безперешкодному відпуску деревини. Затримали посадовця, коли він одержав частину неправомірної вигоди.

Про це інформує Національна поліція, пише DailyLviv.

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівської області Нацполіції, слідчі обласного управління поліції за процесуального керівництва прокуратури викрили злочинну схему вимагання та одержаннякоштів з підприємців регіону, які спеціалізуються на переробці деревини.

До її організації причетний керівник лісгоспу. Посадовець вимагав 70 тисяч гривень неправомірної вигоди за безперешкодний відпуск деревини.

У середу, 27 січня, поліцейські затримали керівника одразу після того, як він отримав  чергового траншу - 42 000 гривень. Раніше задокументовано два факти надання йому загалом 28 000 гривень.

Керівника лісгоспу затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення йому підозри за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

За скоєне загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Екологи звинувачують Стрийський лісгосп у «сірих схемах» вирубування дерев

Ліс рубають, повітря забруднюють, відходами засмічують? Телефонуйте 0800 500 115

Самбірський лісгосп є у списку загальноукраїнських шкідників довкілля

На Сколівщині жорстоко побили і пограбували активіста, який захищає ліс від вирубування (відеокоментар)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів