Оперативники СБУ затримали у Львові «мінера» скульптури

14:32 21 листопада 2017 р.

Фото до новини


Фото: ssu.gov.ua

У Службі безпеки України запевнили, що її працівники викрили низку спецоперацій, розроблених російськими спецслужбами у рамках гібридної війни, зокрема – пов’язаних із проявами «телефонного тероризму».

Про це повідомили сьогодні, 21 листопада, в прес-центрі СБУ, де також розповіли: «Оперативники спецслужби спільно з поліцією продовжують викривати та затримувати анонімів, які здійснюють неправдиві повідомлення з території нашої країни. У столиці правоохоронці затримали місцеву мешканку, яка повідомила про мінування приватного житлового будинку в столиці. Оперативники спецслужби встановили, що таким чином працівниця однієї із колекторських установ нібито намагалася вплинути на боржника.

Співробітники СБ України встановили особу анонімного зловмисника, який повідомив про мінування станції столичного метрополітену «Хрещатик». Через неправдиве повідомлення уродженця Сумщини правоохоронці здійснили евакуацію пасажирів метро для огляду станції на наявність вибухонебезпечних предметів».

«Ще одного «телефонного терориста» оперативники спецслужби викрили після того як він повідомив про залишення «бомби» неподалік одного з готелів Дарницького району столиці. Зловмисник погрожував, що «вибух» станеться через 10 хвилин. У закладі, де проходило весілля, правоохоронці здійснили евакуацію майже 400 відвідувачів та провели огляд приміщень ресторану», – поінформували також у прес-центрі СБУ.

«Оперативники спецслужби викрили мешканця Івано-Франківська, який заради «розваги» повідомив про мінування однієї з міських шкіл. На Одещині співробітники СБУ спільно з поліцією затримали мешканця Балтського району області, який повідомив про те, що нібито поруч з ним у приміському автобусі знаходиться особа у балаклаві із вибухонебезпечним предметом. Зловмисник мотивував свої дії «перевіркою роботи» правоохоронців», – розповіли також у прес-центрі СБУ.

«У Києві оперативники спецслужби викрили місцеву мешканку, яка здійснила п’ять дзвінків з погрозами щодо мінування дамби Київського водосховища. На Дніпропетровщині співробітники СБ України затримали мешканця міста Новомосковськ, причетного до погроз щодо скоєння вибухів в одному з населених пунктів області», – запевнили також у прес-центрі СБУ.

«Правоохоронцями встановлено особу, яка здійснила анонімне повідомлення з погрозами щодо мінування скульптури Пресвятої Богородиці у Львові. СБУ нагадує, що незалежно від мотивів «телефонних терористів» їхні дії кваліфікуються згідно зі статтею 259 Кримінального кодексу України. Відповідно до цієї статті хибне повідомлення про мінування будь-яких об'єктів власності карається позбавленням волі на строк від двох до шести років. За повторний такий дзвінок зловмисника може бути засуджено до позбавлення волі терміном від чотирьох до восьми років», – поінформували також у прес-центрі СБУ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів