Науковець фальсифікував на Львівщині ліки

17:48 17 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: npu.gov.ua

Поліція викрила злочинне угруповання, яке виготовляло фальсифіковані лікарські засоби та налагодило збут по Україні і до сусідніх держав.

У прес-службі Національної поліції України повідомили сьогодні, 17 жовтня: «Кандидат біологічних наук організував на Львівщині підпільний цех з виготовлення фальсифікованих лікарських засобів. Поліція вилучила величезну кількість фальшивих медикаментів на загальнусуму понад 6 мільйонів гривень».

«Працівники Департаменту протидії наркозлочинності викрили протиправну діяльність групи осіб, які організували підпільне виробництво фальсифікованих лікарських засобів та налагодили їхній збут по Україні і до сусідніх держав. Кандидат біологічних наук та його помічниця облаштували в занедбаному будинку підпільний цех, обладнаний різноманітним лабораторним обладнанням, фасувальними апаратами та приладами для імітації заводського пакування фальсифікату», – поінформували також у поліції.

«У ході санкціонованих обшуків поліцейські вилучили понад 25 тисяч пігулок фальсифікованих лікарських засобів, за попередніми даними, призначеними для підвищення рівня згортання крові, а також більш як 14 літрів прекурсорів, що використовувалися для їх виготовлення. Вартість кожної пігулки під час реалізації становила близько 250 гривень, а загальна вартість вилученого понад 6 мільйонів гривень», – повідомили також у поліції.

«Поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 321 Кримінального Кодексу України фальсифікація лікарських засобів. Зловмисникам може загрожувати покарання у вигляді довічного позбавлення волі», – поінформували також у прес-службі Національної поліції України та опублікували відео й фото з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів