Нардепи вимагають від ГПУ розслідувати причетність міського голови Львова до Грибовицької катастрофи

23:28 28 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Для народних депутатів Ігоря Васюника й Михайла Хміля очевидно, що до Грибовицької трагедії могла призвести службова недбалість або умисні дії Андрія Садового.

Народні депутати фракції «Народний фронт» Ігор Васюник і Михайло Хміль вимагають від Генпрокуратури порушити кримінальне провадження щодо міського голови Львова Андрія Садового через техногенну катастрофу на Грибовицькому сміттєзвалищі. На думку парламентарів, ця катастрофа могла бути спричинена діями Садового.

Народні депутати зазначили: «Сьогоднішня пожежа на Грибовицькому полігоні – вияв давньої проблеми Львова й прилеглих населених пунктів. Львів'яни добре знають про проблему, а мешканці Грибовичів та сусідніх сіл втомилися оббивати пороги львівської мерії».

Представники «Народного фронту» наголосили: «Садовий є львівським головою з 2006 року, давно обіцяє вирішити цю проблему, але досі немає навіть реальних спроб. Якби у травні на полігоні не загинули рятувальники, то Садовий і надалі замовчував би цю масштабну екологічну загрозу для Львова і всієї Західної України. Мешканці Грибовичів і околиці продовжують хворіти й вмирати від отруйного сміттєзвалища».

Народні депутати повідомили, що звертаються до Генеральної прокуратури України з вимогою розслідувати дії або бездіяльність міського голови Львова Андрія Садового, які могли призвести до тяжких наслідків – спричинення шкоди здоров'ю і смертей громадян, завдання шкоди навколишньому середовищу, створення загрози техногенної катастрофи.  Для них очевидно, що до Грибовицької трагедії могла призвести службова недбалість або умисні дії Садового. Депутати підкреслили: «Десятки українських і західних компаній пропонували мерії Львова спорудити сміттєпереробні підприємства за європейськими стандартами. Сучасні технології дозволяють сортувати й переробляти сміття безпечно для довкілля, та ще й генерувати енергію. Є маса можливостей профінансувати запуск таких проектів коштом інвесторів або вигідних кредитних ліній. Але Садовий вперто блокував такі рішення Львівської міської ради».

Ігор Васюник і Михайло Хміль наголосили: «Тим часом у Львові процвітає тіньовий, кримінальний бізнес збору й вивезення сміття. Можливо, це влаштовує мера. Саме тому ми вимагаємо від правоохоронців взятися за цю справу на найвищому рівні. Бо це вже проблема не Львова чи кількох сіл, і навіть не західного регіону, а цілої України»ю

це повідомили сьогодні, 28 липня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua», де також нагадали: «Як відомо, 30 травня на Грибовицькому полігоні твердих побутових відходів сталася пожежа, під час гасіння якої відбувся зсув сміття. Під завалами загинули рятувальники ДСНС. 28 липня на сміттєзвалищі знову сталося загорання, його зафіксували о 5:41. Цього разу вогонь охопив площу 150 м²».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів