Нардепа зі Львівщини Володимира Парасюка допитали в ГПУ (відео, оновлено)

19:22 26 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Позафракційний народний депутат стверджує, що в усіх відкритих проти нього кримінальних провадженнях фігурує він як свідок.

У Генеральній прокуратурі допитали сьогодні, 26 листопада, позафракційного депутата Верховної Ради Володимира Парасюка. Близько 13:00 він разом зі своїм адвокатом Ігорем Черезовим вийшов з будівлі Головного слідчого управління Генпрокуратури в Києві.

«На всі запитання слідчого Володимир відповів», – заявив адвокат. З його слів, Парасюк наразі у всіх кримінальних провадженнях фігурує як свідок.

Сам Парасюк заявив, що Генпрокуратура має намір ще раз допитати його і його помічників 27 листопада. Про це розповіли в четвер в інформагенції «Українські Новини», де також нагадали: «Генеральна прокуратура вважає, що повідомлення про підозру депутатові Парасюку в завданні тілесних ушкоджень заступникові начальника Головного управління з боротьби з корупцією й організованою злочинністю СБУ Василю Пісному залежить від медичного висновку щодо завданих йому травм»

Натомість інтернет-виданню «Українська правда» Парасюк повідомив, що Генпрокуратура має намір ще раз допитати його і його помічників 27 листопада. Він також розповів, що перечитує свої свідчення на допиті в Генеральній прокуратурі перед тим, як підписати протокол, і що його допитували у одній справі.

Дослівно ж він сказав: «Викликали сьогодні на допит, сказали, що по чотирьох справах, допитували по одній. Питали по питаннях, що я нібито викрав якусь людину – у Львівській області правцівника СБУ. У мене є чотири справи – дві справи стосовно суду Корбана, що я тиснув на суд, вдарив прокурора на суді, потім, що викрав людину і цей інцидент, що стався на комітеті. Але я дізнався, що є справа, якої я не знаю. Зайшов прокурор і проговорився, що до мене прийде повістка».

Він вважає, що до ВР можуть внести подання на його затримання й додав: «Загрожує це поданням (на зняття недоторканості). Сьогодні зранку мені подзвонили колеги, сказали, що сьогодні має бути подання у ВР, тобто після того, як дам покази. Дзвонили колеги депутати, яких я не можу назвати, але очевидно хотіли налякати».

Про це повідомили сьогодні, 26 листопада, в інтернет-виданні «Українська правда». Своєю чергою, тележурналісти передали в четвер:

«У ГПУ завершився допит позафракційного нардепа Володимира Парасюка, який повідомив: «Вони мене запрошували в усній формі щодо всіх чотирьох справ, але ми поспілкувалися з ними, що якщо завтра все буде добре, тому що це залежить від зайнятості мого адвоката Ігоря, чи ми зможемо завтра прийти і давати свідчення. Ми ще їх попередимо. На 12:00, це по справі, яка відбулася в комітеті по боротьбі з корупцією».

Парасюк вважає, що «його справи» політичні і неодмінно «розваляться». Він також зазначив: «Вони розуміють, що ці всі справи розваляться, тому що ніякої доказової бази немає, але за всі ці заяви, які були зроблені в ГПУ потрібно нести якусь відповідальність. Тут чистої води політика і я можу заявити, що ми готові на будь-яку допомогу».

Про це розповіли в четвер на телеканалі «112 Україна», де також нагадали: «Раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України перенесла допит народного депутата Володимира Парасюка на 10:00 26 листопада. Раніше його повинні були допитати в перерві роботи парламенту. Нагадаємо, що 19 листопада народний депутат України Володимир Парасюк вдарив заступника керівника головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ (управління «К») Василя Пісного. Нардеп розлютився на слова, що Пісний зробив для Євромайдану більше, ніж Парасюк. Парасюк вже заявив, що готовий понести відповідальність. Відзначимо, що в ГПУ відкрили вже четверту справу щодо Парасюка – за фактом погрози на адресу правоохоронця і вчинення насильства».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів