Нардеп звинуватив у державній зраді капітана СБУ Шляпкіна

19:58 18 лютого 2015 р.

Народний депутат Віталій Купрій

Народний депутат Віталій Купрій
Фото: dniprograd.org

Народний депутат Віталій Купрій заявив у середу: «Керівництво СБУ повинно понести відповідальність за ситуацію в Дебальцевому».

Народний депутат Віталій Купрій заявив сьогодні, 18 лютого, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«Керівництво СБУ повинно понести відповідальність за ситуацію в Дебальцевому. Сьогодні я направив Президенту і Генпрокурору заяви про злочин – державну зраду в СБУ. 11 лютого в моєму Комітеті ВР обговорювалось питання державної зради співробітника СБУ капітана Шляпкіна.

Зазначена особа координувала роботу Державної служби служби спеціального зв'язку та захисту інформації України. Саме ця служба відповідає за забезпечення урядовим зв'язком Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем'єр-міністра України, інших посадових осіб органів державної влади, органів військового управління, тощо.

Капітан Шляпкін володів державною таємницею та мав доступ до ключів до криптографічного та технічного захисту інформації державної системи урядового зв'язку. Ще 9 лютого він дезертирував зі служби в СБУ та разом з секретною інформацією виїхав в Російську Федерацію в супроводі своєї родини. Там він передав всі наявні у нього відомості державної таємниці співробітникам ФСБ, оскільки вже давно був нею завербований.

Таким чином, починаючи з 9 лютого бойовики так званої «ЛНР» і «ДНР» разом з російськими військовими знають про всі плани керівництва держави, генерального штабу і штабу АТО. У нас більше не має державної таємниці і це, на мою думку, є однією з причин поразки наших військових в районі Дебальцево.

Незважаючи на це, керівництво СБУ заперечує факт зникнення капітана Шляпкіна разом з державною таємницею. Хоч погоджується з фактом його виїзду в Російську Федерацію.

Цей ганебний випадок державної зради з боку офіцерів СБУ не є поодиноким. Так, керівництво СБУ Дніпропетровської області зірвало контррозвідувальну операцію, за якою мали бути арештовані розвідники ГРУ Російської Федерації. В лавах СБУ знаходяться люди з проросійськими поглядами, які покривають численні злочини сепаратистів проти територіальної цілісності України.

Про осіб, які працюють в СБУ і фактично є агентами Кремля, я неодноразово інформував Голову СБУ Валентина Наливайченка. Проте жодних дій по їх звільненню та притягненню до відповідальності не відбулось.

В СБУ квітне кумівство та корупція. Ті співробітники, які повинні сидіти за гартами за державну зраду, роз’їзжають на розкішних іномарках, ходять з гламурними телефонами та веселяться в дорогих ресторанах. А в цей самий час із за них на сході гинуть наші хлопці-патріоти.

Я вимагаю відкриття кримінального провадження за державну зраду, притягнення винних осіб до відповідальності. Необхідно розпочати масову люстрацію всередені СБУ! Якщо цього не зробити, то розплачуватись прийдеться життям найкращих синів України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів