Найбільше в Європі вбивають у Російській Федерації, найменше – у Великій Британії

16:18 7 липня 2015 р.

Фото до новини

Згідно із даними «Eurostat», порівняно з іншими країнами Європейського Союзу Польща є досить безпечною країною – одне вбивство на 100 тисяч мешканців у 2012 році. Тоді як у Росії цей показник майже у 10 разів вищий. Про це повідомило сьогодні «Польське радіо».

У 2013 році в Польщі було вбито 574 людини, у тому числі 9-х - на замовлення. Щоденно в Польщі вбивають принаймні 1 людину. Ще 12 років тому кожного дня в країні здійснювали щонайменше 3 вбивства. Загалом, за увесь 2003 рік було вбито 1039 людей. Відповідно до статистики, чисельність вбивств у Польщі регулярно зменшується, повідомляє портал wp.pl, на якого посилається Польське радіо.

У 197 випадках в 2013 році так і не вдалося з’ясувати мотивів вбивства. Найчастіше мотивами для вбивства ставали непорозуміння у власній родині - 168 вбивств, натомість 31 людина була вбита під час пограбування, а 11 – на сексуальному підґрунті.

Найбільше вбивств відбувається в західній Польщі, за винятком Великопольського воєводства, яке в 2013 році було найбезпечнішим регіоном в Польщі. За останні роки ситуація поліпшиилася у Варшаві та передмістях столиці, а також в Помороському воєводстві. Натомість, усе більше вбивств фіксується в східній Польщі.

Згідно із даними Eurostat, порівняно з іншими країнами Європейського Союзу Польща є досить безпечною країною – 1 вбивство на 100 тисяч мешканців в 2012 році. Серед країн колишнього східного блоку поляків випереджають тільки чехи і словаки. У Польщі стається пропорційно менше вбивств, ніж в Бельгії та Фінляндії.

Найчастіше вбивства відбуваються в Литві – 4,4 вбивства на 100 тис., Латвії – 6,25 та Естонії – 4,89. Однак, це ніщо у порівнянні із тим, що відбувається у Росії, яка з огляду на кількість вбивств значно відстає від Європи – 9,2 на 100 тисяч, що у понад 10 разів більше, ніж в ЄС.

Найбезпечнішими країнами в ЄС є Люксембург та Великобританія.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів