На вулиці Мучній у Львові виявили гранату (відео, оновлено)

18:10 27 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Вибухотехніки вже знешкодили небезпечну знахідку.

«Правоохоронці виявили у Львові гранату під час перевірки повідомлення про підозрілий предмет», – повідомили сьогодні, 27 листопада, в прес-службі (відділі управління превентивної діяльності) Львівського обласного управління Національної поліції, де також розповіли подробиці:

«На оперативну лінію 102, сьогодні о 09.30 надійшло повідомлення про виявлений підозрілий предмет. За словами заявника, біля одного з будинків на вулиці Мучній він виявив підозрілу сумку. Для перевірки повідомлення виїжджала слідчо-оперативна група, експерти-вибухотехніки та кінолог зсобакою.

Виявлено, що при вході у будинок лежала невелика сумка,всередині якої була граната РГД-5. Вибухотехніки знешкодили гранату, зараз на місці події працює слідчо-оперативна група.

Крім того, сьогодні о 08.20, до правоохоронців надійшло повідомлення про те, що біля підїзду одного з будинків на вулиці Липинського лежить підозрілий рюкзак та сумка. Як з’ясували правоохоронці, виявлені рюкзак та сумка не є небезпечними – у них спаковані чоловічий одяг та інші особисті речі. Наразі правоохоронці встановлюють власника виявлених сумки та рюкзака».

Своєю чергою, в прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 27 листопада, «Щоденному Львову»:

«Сьогодні, 27 листопада, о 08:00 власник приватного будинку на вулиці Мучній у Личаківському районі Львова виявив на подвір’ї чорну сумку з невідомим вмістом, про яку повідомив поліцію. Місце події було огороджено, виставлено охорону. 

На місці події працівники НДКЦ встановили, що в сумці знаходиться бойова граната РГД-5 з невідомим механізмом. О 13:30 працівники національної поліції гранату вилучили з місця її знаходження для проведення експертизи. За даним фактом ведуться слідчі дії».

Натомість тележурналісти розповіли в п’ятницю:

«Бойову гранату РГД-5 виявили патрульні поліцейські у сумці, яку невідомий залишив на одній з вулиць Львова. Помітив її спостережливий житель міста і одразу зателефонував на гарячу лінію. Підозра щодо замінування підтвердилася.

У сумці знайшли гранату із запалом, яка була змонтована як розтяжка і при необережному поводженні могла вибухнути. Оперативники швидко знешкодили пристрій.

Наразі слідчі з'ясовують мотиви злочину та хто саме міг залишити небезпечний предмет. Як стало відомо, у будинку, поблизу якого знайшли гранату, мешкає бізнесмен.

Інспектор патрульної поліції Львова Володимир Волос розповів: «Стоїть сумочка. Виглядає на чоловічу косметичну сумочку. Ми почекали спеціальну службу, вони приїхали, у них підозра одразу була. Все швиденько огородили, людей не впускали. Вони буквально пів години то робили, всередині сумочки була граната».

Про це повідомили сьогодні, 27 листопада, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».  

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів