На «Львівській залізниці» привласнили державні кошти

10:35 19 лютого 2018 р.

Фото до новини


Фото: ssu.gov.ua

СБУ викрила в ході реалізації комплексу заходів із захисту критичної інфраструктури залізничної галузі держави корупційний механізм привласнення державних коштів посадовцями низки комерційних структур та структурних підрозділів ПАТ «Укрзалізниця», що створювало загрозу стабільній та безпечній діяльності залізниці.

Про це повідомили в прес-центрі СБУ, де також розповіли: «Правоохоронці виявили багатомільйонні зловживання службових осіб під час закупівлі запасних частин до вантажних вагонів на загальну суму майже 400 мільйонів гривень. Оперативники спецслужби задокументували, що закуплена структурними підрозділами Укрзалізниці продукція не відповідала встановленим вимогам якості та мала невідоме походження».

«Частина деталей, зокрема, була реставрована із запчастин, що були у користуванні, але у документах відображалася як нова продукція. За місцем реєстрації комерційних структур реальна господарська діяльність не здійснювалася, офісні, виробничі та складські приміщення були відсутні. За висновками профільних експертів, використання запчастин неналежної якості на вантажних вагонах ПАТ «Укрзалізниця», 84% із яких експлуатуються з понад нормативним терміном служби, може призвести до дестабілізації роботи залізниці та виникнення надзвичайних подій на об’єктах критичної інфраструктури залізничної галузі», – поінформували також у прес-центрі СБУ

«Зокрема, аварійних ситуацій із вантажним рухомим складом, тимчасовим або повним зупинення окремих напрямів залізничного сполучення. Наразі спільно з Генеральною прокуратурою та Національною поліцією України у рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 3 статті 191 та частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України, відбуваються слідчі дії у підрозділах та філіях Укрзалізниці в Києві, Дніпропетровській, Харківській та Львівській областях, за результатами яких буде оголошено про підозри особам, що причетні до протиправної діяльності», – повідомили також у прес-центрі СБУ та опублікували фотосвідчення.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів