На Львівщині звільнили з незаконної реабілітації 10-х людей

11:15 18 квітня 2018 р.

Фото до новини


Фото: health.unian.ua

Прокуратура просить повідомляти про факти порушень конституційних прав громадян.

У прес-службі прокуратури Львівської області повідомили сьогодні, 18 квітня: «Прокуратура Львівської області продовжує виявляти на Львівщині факти застосування до громадян примусу та обмеження їх прав і свобод суб’єктами недержавного сектору, які функціонують під виглядом реабілітаційних центрів. Трапляються випадки незаконного утримування та позбавлення волі».

«Зокрема, упродовж цього року прокуратура, спільно з іншими правоохоронними органами, організувала перевірки з метою виявлення та припинення діяльності таких закладів. Відтак, виявлено низку приватних приміщень, у яких розташовувались реабілітаційні центри для осіб з наркотичною залежністю. З’ясувалось, що до працівників поліції із заявами про їх незаконне утримання звернулось 10 осіб», – розповіли також у прокуратурі.

«Відтак, завдяки втручанню правоохоронців, вказані особи були звільнені з реабілітаційних центрів За цим фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), досудове розслідування у якому триває», – поінформували також у прокуратурі

У прес-службі прокуратури Львівської області також закликають: «Шановні львів’яни та мешканці області! Якщо вам відомі аналогічні факти порушень конституційних прав громадян, телефонуйте у прокуратуру Львівської області за телефоном цілодобової «гарячої лінії» – (0322) 35-62-37 або надсилайте звернення на електронну адресу zpv@oblprok.lviv.ua. За наявності підстав, вживатимуться заходи до поновлення порушених прав громадян».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів