На Львівщині мати підкинула під народний дім новонароджене дитя (оновлено)

14:00 30 травня 2016 р.

Фото умовне

Фото умовне
Фото: semya.com.ua

Правоохоронці встановили особу матері новонародженого й відкрили стосовно неї кримінальне провадження.

«На Львівщині мати підкинула новонародженого хлопчика під народний дім. Загрози життю та здоров’ю немовляти немає. Правоохоронці встановили особу матері новонародженого, відкрито кримінальне провадження», – повідомили сьогодні, 30 травня, в прес-службі Львівського обласного управління Національної поліції, де також розповіли подробиці: 

«У Стрийський відділ поліції 29 травня о 23.20 зателефонував черговий диспетчер швидкої медичної допомоги. Чоловік повідомив, що у селі Нова Лукавиця біля Народного дому виявлено немовля.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. Встановлено, що дитина, хлопчик, загорнутий у пеленки, лежав на траві. Немовля доставили у Стрийську центральну районну лікарню. Як встановили медики, дитина новонароджена, стан здоров’я хлопчика задовільний.

Працівники поліції встановили особу матері, котра підкинула дитину до Народного дому. Нею виявилась 27-річна місцева мешканка, мати чотирьох дітей. Жінка, залишивши дитину, зателефонувала на 103 та повідомила, що знайшла немовля.

За фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк. Проводиться досудове розслідування».

Раніше на сторінці департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації в інтернет-мережі «Facebook» повідомили сьогодні, 30 травня: «29 травня о 23:30 біля сільського клубу в Нижній Лукавиці в Стрийському районі місцевою мешканкою знайдено живе новонароджене дитя. На місце події прибули представники районного відділу національної поліції. Причини події з'ясовуються, проводиться дослідча перевірка», – 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів