На Львівщині затримали при одержанні хабара інспектора митного поста (оновлено)

11:45 9 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: karpatskijobjektiv.com

Митник вимагав 4500 гривень за сприяння у пропуску автомобілів на територію України.

«Представниками правоохоронних органів затримано одразу після одержання хабара старшого інспектора відділу митного оформлення митного поста «Рава-Руська» Львівської митниці», – повідомив прес-службі обласної державної адміністрації начальник Львівської митниці Левко Прокіпчук.

«До правоохоронців звернувся громадянин, який переміщував на територію України два автомобілі: Опель Астра та Рено Меган, – розповів Левко Прокіпчук. – Власне за сприяння у пропуску цих транспортних засобів, які, до речі, знято з реєстрації у Польщі, на територію України горе-митник вимагав 4500 гривень».

За словами Левка Прокіпчука, затриманому митнику не вдасться уникнути відповідальності, адже існують докази, які чітко свідчать про те, що за свою «послугу» він вимагав та отримав хабар. Це повідомлення передали «Щоденному Львову» в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Натомість у прес-службі прокуратури Львівської області повідомили сьогодні, 9 жовтня:

«Слідчими прокуратури Львівської області та працівниками Управління протидії злочинності у сфері економіки обласного УМВС 8 жовтня цього року за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України, затримано інспектора митного поста «Рава-Руська» Львівської митниці ДФСУ. Останній отримав від особи неправомірну вигоду в сумі 4500 гривень за заниження митної вартості при розмитненні транспортного засобу.

На цей час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Зазначимо, що за вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів