На Львівщині затримали при одержанні хабара голову міськради

20:02 28 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: np.pl.ua

Підозрюваним обрано міру запобіжного заходу у вигляді арешту з правом внесення застави.

«Чиновники однієї з місцевих рад Львівської області отримали 18 тисяч гривень за сприяння в перемозі в конкурсі та отримання воренду нерухомості. Правоохоронці затримали обох на виході з державної установи. Наразі справу відносно керманича та його поплічника скеровану до суду. Їм загрожує до 12-ти років позбавлення волі», – повідомили сьогодні, 28 листопада, в міністерстві внутрішніх справ, де також розповіли подробиці:

«У серпні цього року працівники управління захисту економіки Національної поліції України у Львівській області затримали двох посадовців одразу після отримання хабара. Зловмисники вже встигли розподілити між собою «винагороду», яку в подальшому вилучили правоохоронці.

Міська рада проводила конкурс, переможець якого мав отримати в оренду об’єкт нерухомості комунальної власності (офісне приміщення площею 150 квадратних метрів). Однак існувала єдина негласна умова для перемоги – грошова винагорода.

За умовами конкурсу перемогу отримав місцевий підприємець. Однак голова ради через свого підлеглого вимагав від чоловіка 18 тисяч гривень. Лише при сплаті «компенсації» бізнесмена визнають переможцем у конкурсі, він отримає знижку на орендну плату, а в подальшому, при бажанні, і викупить нерухомість.

Аби викрити посадовців-хабарників, підприємець звернувся по допомогу до працівників управління захисту економіки Львівщини. У службовому кабінеті чиновники отримали від бізнесмена обумовлену суму грошей.

Не зволікаючи, одразу поділили її між собою. На виході з будівлі оперативники й затримали зловмисників – 39-річного чоловіка та 34-річну жінку. В обох правоохоронці вилучили по дев’ять тисяч гривень.

Судом підозрюваним було обрано міру запобіжного заходу у вигляді арешту з правом внесення застави. Аби уникнути арешту, чоловік вніс 97 тисяч гривень, а жінка – 30.

Досудове розслідування по даному кримінальному провадженню закінчено. Обвинувальний акт відносно посадовців скеровано до суду. 

Наразі обидва посадовці чекатимуть на вирок суду. Відповідно чинного законодавства, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12-ти років з позбавленням  права обіймати певні посадичи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацієюмайна.

Про це повідомили сьогодні, 28 листопада, в прес-службі МВС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів