На Львівщині затримали під час отримання хабара капітана поліції (оновлено)

17:50 23 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: ssu.gov.ua

Один зі заступників начальника Сокальського відділу поліції вимагав п’ять тисяч гривень за закриття кримінального провадження за крадіжку металобрухту.

«На Львівщині Служба безпеки України спільно з прокуратурою викрила на хабарництві одного зі заступників начальника Сокальського відділу Нацполіції», – повідомили сьогодні, 23 червня, в прес-службі СБУ, де також опублікували фото з місця події й розповіли подробиці:

«Поліцейський вимагав п’ять тисяч гривень від місцевого мешканця за закриття кримінального провадження за крадіжку металобрухту. Правоохоронці «взяли» капітана поліції в центрі Червонограда під час отримання хабара у власному автомобілі.

Відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України. Заступника начальника затримано згідно зі статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення йому про підозру у вчиненні злочину Тривають оперативно-слідчі дії».

Натомість у прес-службі прокуратури Львівської області повідомили сьогодні, 23 червня:

«Прокуратурою області спільно з працівниками УСБУ у Львівській області під час одержання неправомірної вигоди в сумі 5 000 гривень затримано начальника слідчого відділу одного із райвідділень Нацполіції у Львівській області. Вказану суму коштів правоохоронець вимагав та одержав від фізичної особи за вирішення питання про закриття кримінального провадження за фактом крадіжки.

На даний час, згаданому працівнику поліції прокуратурою уже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодесму України. Наразі підозрюваний утримується в ізоляторі тимчасового тримання, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування вказаного кримінального правопорушення здійснюється слідчим відділом прокуратури Львівської області. Зазначимо, що санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів