На Львівщині затримали під час одержання хабара інспектора-прикордонника (оновлено)

19:10 9 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: СБУ

Службовець вимагав 200 доларів за неперешкоджання у ввезенні на територію України транспортного засобу.

Співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою та внутрішньою безпекою прикордонників затримали сьогодні, 9 лютого, інспектора прикордонної служби під час отримання хабара. Службовець вимагав 200 доларів від місцевого мешканця за неперешкоджання у ввезенні на територію України транспортного засобу.

Відтак відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України. Військовослужбовця затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Про це повідомили повідомили сьогодні, 9 лютого, в прес-службі Львівського обласного управління СБУ, де також опублікували фото з місця події. Натомість у Держприкордонслужб розповіли у вівторок:

«У Державній прикордонній службі України продовжуються масштабні заходи направлені на викорінення корупції серед персоналу прикордонного відомства. Так сьогодні,  співробітниками УСБУ у Львівській області спільно із підрозділом внутрішньої безпеки Держприкордонслужби та співробітниками військової прокуратури, в рамках кримінального провадження зафіксовано  факт вимагання та отримання прикордонником Мостиського загону неправомірної вигоди у розмірі 200 доларів США. 

Кошти військовослужбовець отримав за безперешкодне ввезення на територію України транспортних засобів з Республіки Польща. Наразі по даному факту тривають слідчі дії.

Державна прикордонна служба України звертається до  усіх громадян не створювати прецеденти та не намагатися у будь-якій формі, у тому числі, шляхом пропонування коштів, впливати на прийняття правового рішення правоохоронцями. А у разі вимагання від вас хабара, ні в якому разі не погоджуватися і одразу телефонувати на гарячу лінію «Довіра» за номером телефону (044) 527-63-63, аби запобігати таким ганебним вчинкам. Також нагадаємо, що за взяття хабара, як і за спробу дачі, передбачена кримінальна відповідальність».

Про це повідомили сьогодні, 9 лютого, на сайті Державної прикордонної служби України.\

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів