На Львівщині задокументували майже 900 фактів торгівлі підакцизними товарами

18:15 10 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: відділ управління превентивної діяльності Львівського обласного управління Національної поліції

У нашій області масово ігнорують Кодекс України про адміністративні правопорушення.

«Від початку року у Львові та в області правоохоронці задокументували майже дев’ятсот адміністративних правопорушень у сфері торгівлі підакцизними товарами – алкоголем та тютюном», – повідомили сьогодні, 10 листопада, в прес-службі обласного управління Національної поліції, де також поінформували:

Начальник управління превентивної діяльності Львівського обласного управління Національної поліції Андрій Гребенюк розповів: «Під час рейдів торгівельними закладами правоохоронці в першу чергу звертають увагу на правопорушення, пов’язані з продажем алкоголю татютюнових виробів неповнолітнім, наявність відповідних ліцензій у підприємців, марок акцизного збору на продукції та інші правопорушення. Під час останнього такого рейду, що тривав три дні, було виявлено десять різноманітних порушень».

Від початку року у Львові та в області правоохоронці зареєстрували 39 правопорушень, передбачених частиною 1 статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення (роздрібна або оптова торгівля, включаючи імпорт або експорт, торгівля спиртом етиловим, коньячним, або плодовим, або роздрібна торгівля алкогольними напоями чи тютюновими виробами без наявності ліцензії або без марок акцизного збору чи з підробленими марками цього збору) та 227 правопорушень, передбачених частиною 2 статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення  (порушення працівником підприємства торгівлі або громадського харчування правил торгівлі пивом). У всіх випадках на порушників були складені адміністративні протоколи пропритягнення їх до адміністративної відповідальності.

Також правоохоронці виявили та задокументували 355 адміністративнихправопорушень, передбачених статтею 176 Кодексу України про адміністративні правопорушення (виготовлення та зберіганнясамогону), а також 40, передбачених статтею 177 Кодексу України про адміністративні правопорушення  (придбання самогону). Санкції цих статей передбачають покарання – від штрафу до конфіскації продукції та виручки від її продажу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів