На Львівщині вилучили рекордну партію бурштину (відео, оновлено)

16:30 30 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

У пункті пропуску «Рава-Руська» виявили більше 45 кілограмів коштовного каміння.

Прикордонники Львівського загону виявили рекордну партію бурштину», – повідомили в Західному регіональному управлінні ДПСУ, де також розповіли подробиці:

«Увечері 29 травня прикордонники Львівського загону виявили на кордоні з Польщею більш ніж 45 кілограмів бурштину. «Сонячне каміння» через пункт пропуску «Рава-Руська» намагався вивезти наш співвітчизник мешканець Волині. Партію каміння чоловік запакував у паливний бак автомобіля «Ауді».

В іномарці було виявлено 45 кілограмів 200 грамів необробленого світло-жовтого каміння. Це найбільша партія затриманого бурштину Львівськими прикордонниками цього року.

Загалом з травня минулого року співробітники Львівського прикордонного загону у взаємодії з правоохоронними органами запобігли 38 спробам вивезення бурштину загальною вагою 285 кілограмів на суму понад 15 мільйонів гривень. Найбільші партії «сонячного каміння» виявлені в пункті пропуску «Рава-Руська» та аеропорту «Львів». Каміння та автомобіль були вилучені та передані працівникам фіскальної служби».

Про це повідомили на сторінці Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України в інтернет-мережі «Facebook». Натомість у прес-службі обласного управління ДФС розповіли сьогодні, 30 травня, «Щоденному Львову»:

«29 травня у пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» працівники митниці запобігли незаконному вивезенню за межі України понад 45 кілограмів коштовного каміння – бурштину. Його намагались вивезти громадяни України у конструктивній порожнині паливного баку та під декоративною обшивкою підлоги легкового автомобіля.

Для перетину кордону водій обрав смугу руху зелений коридор, чим засвідчив, що немає товарів обмежених до переміщення. Однак у митників під час візуального огляду та спілкування з водієм та пасажиром виникла підозра про можливе приховування товарів від митного контролю.

У боксі поглибленого огляду у конструктивних особливостях автомобіля митники знайшли 45,2 необробленого бурштину різних розмірів та форм. За цим фактом складено протокол про порушення митних правил. Товар та транспортний засіб вилучено, їх вартість буде встановлено додатково».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів