На Львівщині судитимуть за ухилення від призову

11:45 21 січня 2019 р.

Турківський районний суд

Турківський районний суд
Фото: facebook.com/tk.lv.court.gov.ua

Прокуратура на Львівщині скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 22-річного призовника.

У прес-службі прокуратури Львівської області повідомили в понеділок, 21 січня: «Самбірською місцевою прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно 22-річного мешканця Турківщини, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 335 Кримінального кодексу України – ухилення від призову на строкову військову службу. Військово-лікарською комісією його визнано придатним для проходження строкової військової служби».

«Призовник перебував на обліку у військовому комісаріаті, відтак – був належно поінформований про наслідки неявки на відправку. Проте, після отримання повістки з вимогою прибути до районного військомату для подальшого проходження військової служби у Збройних силах України, всупереч вимогам статті 1 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу», без поважних причин не з’явився», – поінформували також у прокуратурі.

«Під час досудового розслідування, на підставі статті 75 Кримінального кодексу України , між прокурором та обвинуваченим укладено угоду про визнання винуватості. Обвинувальний акт із укладеною угодою про визнання винуватості скеровано для розгляду до суду», – повідомили також у прес-службі прокуратури Львівської області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів